Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Uuden testamentin kreikan kielioppiKirjan nimi: Uuden testamentin kreikan kielioppi
Tekijä: Aejmelaeus Anneli
Kustantaja: Kirjapaja
Sivumäärä: 246
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2003
ISBN: 951-625-988-x
Hinta: 24.90 €
Koko (leveys * korkeus mm): 175 x 250 mm
Sidosasu: Nidottu
Huomautuksia: Kansi Petri Kovács


Sisällön kuvaus:
Professori Lars Aejemelaeus on kirjoittanut Uuden testamentin kreikasta ensimmäisen suomenkielisen kokonaisesityksen, jossa huomioidaan kaikki Uuden testamentin kirjoitukset.
Syventyminen Uuden testamentin sisältöön edellyttää riittävää kykyä ymmärtää teksti sellaisena kuin se alun perin on kirjoitettu. Uuden testamentin kielellinen maailma sijoittuu ns. koineekreikkaan, josta muodostui vuodesta 300 eKr. alkaen Välimeren
itäosien yleiskieli. Vaikka Uusi testamentti ei ratkaisevasti eroa muusta aikansa kreikankielisestä kirjallisuudesta, on varhaisten kristittyjen käyttämä kreikka kuitenkin omintakeista.

Professori Lars Aejemelaeus on kirjoittanut Uuden testamentin kreikasta ensimmäisen suomenkielisen kokonaisesityksen, jossa huomioidaan kaikki Uuden testamentin kirjoitukset. Teos jakaantuu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa Äänteet ja merkit
käsitellään kirjaimia ja muita merkkejä, joiden avulla kreikassa tuotetaan sanat ja lauseet. Toisessa osassa Muoto-oppi selvitetään yksittäisiä sanoja ja niiden taivutusmuotoja. Kolmannessa osassa Lauseoppi keskitytään siihen, miten sanat toimivat
liittyessään yhteen ja selvitetään niitä sääntöjä, joiden pohjalta pystymme ymmärtämään kreikkalaisen lauseen sisältöä ja korostuksia.

Tulkinnat tulevat ja menevät, mutta teksti pysyy. Se, joka sen tuntee ja ymmärtää, ei ole kenen tahansa vieraan sananselittäjän auktoriteetin varassa.

Kirjoittaja
Teologian tohtori Lars Aejmelaeus on Helsingin yliopiston Uuden testamentin eksegetiikan professori, joka on julkaissut useita oman alansa perusteoksia.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)