Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: OdysseiaKirjan nimi: Odysseia
Tekijä: Homeros
Kustantaja: Otava
Sivumäärä: 310
Sarja: Seitsentähdet
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Pentti Saarikoski
Ilmestymisvuosi: 2002
ISBN: 951-1-17050-3
Hinta: 25.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 119 x 182 mm
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Kerro minulle Runotar, älykkäästä miehestä joka harhaili kauan hävitettyään Troian pyhän kaupungin; joka näki monien kansain asuinsijat ja tutustui ihmisten tapoihin; joka merellä koki monet vaivat taistellessaan henkensä edestä ja yrittäessään johtaa miehensä kotiin. Miehiään hän ei pystynyt pelastamaan kaikkensakaan tehden, sillä he tuhoutuivat omaan tyhmyyteensä…
Odysseia on eurooppalaisen kirjallisuuden ensimmäinen suuri saavutus, mestariteos jonka vaikutus länsimaiseen kirjallisuuteen on mittaamaton.
Sen kaksitoistatuhatta heksametrisäettä kuvaavat Troijan sodasta palaavan Odysseuksen matkaa kotiin Ithakaan, jossa Penelope odottaa miestään suostumatta kilpakosijoille. Viekas seikkailija Odysseus kertoo tarinansa takaumina faiaakien kuningattarelle.
Eepos on muotoutunut 700-luvulla antiikin suullisesta perinteestä, mutta sen on oletettavasti koonnut yksi runoilija. Oliko tuo runoilija joonialainen Homeros, on kiistanalaista. Pentti Saarikosken mestarillinen proosasuomennos ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1972.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)