Käyttäjätunnus:

Salasana:




 » Et ole kirjautunut sisään!




» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tilausehdot
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 





























Tilattavissa olevat kirjat: Kolmas valtakunta



Kirjan nimi: Kolmas valtakunta
Tekijä: Burleigh Michael
Sivumäärä: 0
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Seppo Hyrkäs
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2004
ISBN: 951-0-28721-0
Hinta: 44.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Kolmas valtakunta on syvällinen analyysi natsien valtaannoususta, heidän ideologiansa synnystä sekä synkästä sillasta sanojen ja tekojen välillä. Keskeisin kysymys on, mitä tyhjiötä Hitler ilmestyi täyttämään. Mikä sai saksalaiset kääntämään selkänsä kriittiselle älylle ja omaksumaan messiaaniset fantasiat uudesta uljaasta utopiasta?

Historioitsija Michael Burleigh etsii syytä Saksan turmioon koko kansakunnan moraalisesta romahduksesta, joka sai "sivistyneet ihmiset" hakeutumaan epämääräisen mystiikan, hurmahenkisen henkilöpalvonnan ja etnisen vihan pariin. Hän tutkii Weimarin Saksan henkistä miljöötä, rodullisten stereotypioiden syntyä sekä kvasitieteellisten ja uskonnollisten näkemysten muotoutumista natsistiseksi kokonaisuudeksi. Hän kuvaa perusteellisesti kuinka laillisuus hylättiin, rotuopit pantiin toimeen ja kuinka miehitystä johdettiin.

Runsaasti mainetta niittänyt Kolmannen valtakunnan historia lähtee liikkeelle ensimmäisestä maailmansodasta ja päättyy Länsi-Saksan jälleenrakennuksen alkuaikoihin. Se paljastaa natsi-Saksan järkyttävän huolellisesti suunnitelluksi tuhokoneistoksi, poliittiseksi uskonnoksi, joka oli ensimmäisenä periaatteenaan hylännyt järjen äänen.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!