Käyttäjätunnus:

Salasana:




 » Et ole kirjautunut sisään!




» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tilausehdot
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 





























Tulossa olevat kirjat: Suomen historia



Kirjan nimi: Suomen historia
Alaotsikko: Jääkaudesta Euroopan unioniin
Tekijä: Vahtola Jouko
Sivumäärä: 480
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 2.p.
Ilmestymisvuosi: 2004
ISBN: 951-1-17397-9
Koko (leveys * korkeus mm): 210 x 255 mm
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Professori Jouko Vahtola jakaa teoksessaan maamme historian kulun uudella tavalla aikakausiin, joiden kehyksenä on valtiollispoliittinen historia ja ytimenä yhteiskunnan, talouden, kirkon ja kulttuurin kehitys.
Suomen asutuksen synty jääkauden jälkeen käsitellään uuden synteesin pohjalta. Kristinuskon juurtumisessa korostuvat jatkuvuus ja läpimurto 1100-luvun jälkipuolella. Keskiaika valottuu asutuksen ja talouden laajentumisena suotuisassa ilmastossa ja liittymisenä Euroopan rakenteisiin. 1500–1700-luvulla Suomea ja suomalaisten olemassaoloa koetelleista kriiseistä ja sodista tullaan vuonna 1808 alkaneeseen Venäjän aikaan, joka autonomiana avaa Suomen erilliskehityksen emämaasta: Suomi modernisoituu omien valtiopäiviensä ja Eurooppa-yhteyksiensä turvin ja ponnistaa itsenäiseksi vuonna 1917.
Teoksessa näytetään, miten talvi- ja jatkosodassa itsenäisyytensä varmistanut Suomi välttää oman kylmän sotansa noudattamalla Paasikiven ja Kekkosen politiikkaa Neuvostoliiton suhteen, miten Euroopan talous lopulta vetää Suomen hyvinvointiin ja miten talouden säätelyn nopea vapautuminen, suuri lama ja Euroopan unionin jäsenyys avaavat Suomen historialle uuden, yhä jatkuvan aikakauden

Takaisin