Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Kansanrunojen maailmanselitysKirjan nimi: Kansanrunojen maailmanselitys
Tekijä: Haavio Martti
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 502
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 1935
Hinta: 49.00 €
Sidosasu: Sidottu
Kunto: Kansipaperit puuttuvat

Sisällön kuvaus:
Professori Martti Haavion teos on jotakin meillä aivan uutta: kansanrunouden aatemaailman suurisuuntainen tulkintayritys. Sen tavoitteena on kansanrunojen todellisen 'sanottavan' paljastaminen. Monet tutut ja ihaillut kansanlaulumme eivät ensi silmäyksellä näytä varsinaista selitystä kaipaavan. Ihana »Suviyön laulu», »Kreivin sylissä istunut» -pasturelli, »Velisurmaaja», »Morsiamen kuolo», »Anteruksen virsi» ja »Kaksi kuninkaanlasta » -balladit jne. saavat kuitenkin kokonaan uutta sisällystä, kun ne liitetään kansainvälisen taustaansa.

Tekijä joka tuntee Euroopan monenkirjavan kansanrunouden, vetää sieltä esiin joukon yleisinhimillisiä perusaiheita. Ne ovat kiehtoneet runoilijoita jo muinaisen Egyptin ja Babylonian, antiikin Kreikan ja Rooman ajoista asti, ja niihin pohjautuu koko myöhempi runous.

Jokin suomalainen kansanruno tai sen avuton katkelma, jota asiantuntematon lukija pitää naiivina ja merkityksettömänä, paljastuukin, asetettuna suureen eurooppalaiseen yhteyteensä, osaseksi erittäin mielenkiintoista ajatusrakennelmaa. Vähäpätöinen pikku runo alkaa vivahdella ja välkkyä. Lukija saa yhdessä tekijän kanssa olla mukana rakentamassa kuin valtavaa mosaiikkikuvaa, jonka yksityiskohdat saavat täyden merkityksensä vasta kun kokonaisuus on selvä.

Kaukaisina aikoina eläneet runojen tuntemattomat sepittäjät
ovat runoissaan esittäneet myös maailmankäsityksensä, käsityksen
ihmisen kohtalosta ja sen sallimuksenalaisuudesta. Näin teos
laventuu käsittelemään jopa yhteiskunnan ja uskontojen syntykysymyksiä.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)