Käyttäjätunnus:

Salasana:




 » Et ole kirjautunut sisään!




» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tilausehdot
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 





























Tilattavissa olevat kirjat: Kadmoksen ja Harmonian häät



Kirjan nimi: Kadmoksen ja Harmonian häät
Alkuperäinen nimi: Le nozze di Cadmo e Armonia
Tekijä: Calasso Roberto
Sivumäärä: 492
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Elina Suolahti
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2001
ISBN: 952-9646-46-1
Hinta: 13.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Kadmoksen ja Harmonian häät - nautinnollinen retki antiikin tarujen ääreen!

Europa on ryöstetty. Zeus vietteli neidon valkoisen härän hahmossa ja kuljetti tämän meren halki Kreetalle. Europan veli Kadmos etsii sisartaan mutta löytää Harmonian, toisen neidon josta tulee hänen puolisonsa. Europan ryöstön ja Kadmoksen ja Harmonian häiden välillä kuluu ehkä tuhansia vuosia tai silmänräpäys, mutta siihen mahtuu rönsyilevä tarinoiden labyrintti.

Miksi Olympoksen jumalat omaksuivat ihmisen muodon? Miksi Dionysos opetti ihmiset juomaan viiniä? Mikä on totuus kauniista Helenasta, jonka vuoksi taisteltiin yhdeksän vuotta Troijan muurien edustalla? Miten Odysseus poikkesi kaikista muista sotureista? Mitä Zeuksen jatkuvien syrjähyppyjen taakse kätkeytyy? Entä mikä tekee Ateenasta ainutlaatuisen kaupungin?

Kirjan jokainen sivu on askel takaisin tuohon tarinoiden täyttämään menneeseen aikaan jolloin jumalat ja ihmiset elivät rinnakkain. Calasso nivoo loistavasti yhteen Plutarkhoksen, Ovidiuksen, Pindaroksen ja kreikkalaisten tragedioiden kertomat tarinat lisäten vyyhteen mm. lähes unohtuneen Nonnuksen.

Kadmoksen ja Harmonian häissä Olympos-vuoren jumalat ja ihmiset istuivat viimeisen kerran samaan juhlapöytään. Tilaisuus saa liikkeelle koko kreikkalaisen taruston maailman. Calasso kertoo ikivanhat myytit uudelleen ja tulkitsee maailmaamme ja sen ilmiöitä niiden kautta. Lukemisen ilon lisäksi hän tulee tarjonneeksi syvällisen näkemyksen omasta, muutoksen kourissa olevasta maanosastamme.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!