Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Manu ScriptaKirjan nimi: Manu Scripta
Alaotsikko: Länsimaisen kirjan historia keskiajalla (500-1500)
Tekijä: Merisalo Outi
Kustantaja: Kampus kustannus
Sivumäärä: 191
Sarja: Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan julkaisusarja 69
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2003
ISBN: 951-9113-69-X
Hinta: 28.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Länsimainen kulttuuri välittyi käsin kirjoitetun kirjan turvin antiikista 1400-luvun lopulle. Kultturimme ymmärtämiseksi on välttämätöntä tuntea ne prodessit, joilla kirjoja tuolloin tuotettiin, levitettiin ja luettiin.
Jokainen käsin kirjoitettu kirja on ainutlaatuinen esinen, jonka tulkitsemiseen tarvitaan kokonaisvaltaista lähestymistapaa. ei riitä, että kirjan välittää teksti tunnistetaan ja ymmärretään: esineen antamat materialistiset tiedot on osattava etisä ja tulkita historiallisessa kontekstissa. Tämän teoksen tarkoituksena on antaa yleiskuva länsieurooppalaisen käsin kirjoitetun kirjan historiasta keskiajalla ja siitä, miten kirjaa voidaan tarkastella arkeologisena aesineenä ja tulkita sen antamaa tietoa. Kirjan materiaalisten ominaisuuksien ja kirjoitustyylien kehityksen ohella tarkastellaan kirjantuotantoon ja kokoelmien historiaa pyrkien tuomaan esille käsikirjoitusten antaman monipuolisuus ja monimutkaisuus.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)