Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: SamaanitKirjan nimi: Samaanit
Alaotsikko: Pohjoisten kansojen elämäntaistelu
Tekijä: Pentikäinen Juha
Kustantaja: Etnika Oy
Sivumäärä: 159
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 1998
ISBN: 951-97889-1-3
Hinta: 17.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Juha Pentikäinen, Helsinkin yliopiston uskontotieteen professori, on kirjoittanut teoksen Siperian samaaneista. Kirjan lähtökohtana ovat omakohtaiset kokemukset 17 tutkimusmatkalta Venäjän pienten Pohjoisten kansojen pariin vuodesta 1988. Neuvostovallan aikana samanismi eli ikään kuin pakastettuna Siperian joilla, tundralla ja taigametsissä. Juha Pentikäinen on ensimmäisenä länsimaisena tutkijana oppinut tuntemaan sitä samaanien sukupolvea, joka kuin ihmeen kautta pelastui Stalinin kansallisuusvainoilta ja keskitysleireiltä 1930-luvulla.

"Siperia on opettanut" Juha Pentikäistä. Hän on oppinut kuunnellen samaaneja. He ovat kansannaisia ja -miehiä, elämästään kamppailevan kielensä ja kansansa kulttuurin "parhaita kantajia". Tätä puhetta valottava kirja avaa "Sperian kansojen salattua maailmaa". Juha Pentikäisen näkökulmat ovat tuoreita: "Käsitykseni samanismista ja samaaneista ovat muuttuneet Siperian kenttäkokemusten kautta".

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)