Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Uudet uskonnot - vastakulttuuria ja vaihtoehtojaKirjan nimi: Uudet uskonnot - vastakulttuuria ja vaihtoehtoja
Alaotsikko: Tutkimus TM-, DLM,- ja Hare Krisna- liikkeistä suomalaisessa uskonmaisemassa
Tekijä: Junnonaho Martti
Kustantaja: SKS
Sivumäärä: 212
Sarja: SKST 644
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 1996
ISBN: 951-717-917-0
Hinta: 11.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Intiaperäisellä uskonnollisuudella on Suomessa yli sadan vuoden perinne. Buddhismin ja teosofian viitoittamaa tietä jatkavat tässä ajassa uudet hindulaiset mietiskely- ja guruliikkeet. Vaikka tilastollisesti tarkasteltuna ns. uudet uskonnot näyttävät maamme uskonnollisessa kentässä marginaalisilta, niillä on mitä ilmeisimmin laajempaa ja syvällisempääkin merkitystä suomalaisten uskonnollisuudelle. Tutkimuksessa peilataan näiden liikkeiden opettaman ideologian rationaalisia perusteita suomalaiseen ajatusmaailmaan ja todetaan, että ne voivat edustaa länsimaiselle elämänmuodolle vaihtoehtoista tai jopa vastakulttuurista näkemystä. Ilmiö liittyy laajemminkin uskonnon merkityksen muuttumiseen postmodernissa länsimaisessa yhteiskunnassa. Kun vielä sata vuotta sitten luterilainen kirkko oli yksi suomalaisen kulttuurin tukipilareista, niin varsinkin urbaanille nykysuomalaiselle se voi olla yhä useammin vain yksi uskonnollinen vaihtoehto.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)