Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Lapsuuden taitekohdatKirjan nimi: Lapsuuden taitekohdat
Tekijä: Dolto Francoise
Kustantaja: Eveil
Sivumäärä: 283
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2002
ISBN: 951-98603-1-2
Hinta: 25.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Kirja on kokoelma Dolton luentoja ja artikkeleita lasten kasvattajia laajasti aina askarruttavista kysymyksistä, tinkimättömästi lapsen kannalta, lasta kunnioittaen. Aiheina ovat mm. varhaiskasvatuksen tärkeys, pienen lapsen aggressiivisuus, sanaton väkivalta seksuaalinen identiteetti, siisteyskasvatus, vieroittaminen, sisaruskateus, unihäiriöt ja puhumisen tärkeys, sillä "todellisuuden kohtaaminen vaatii paljon keskustelua kanssa". Kasvatusfilosofina tunnettu Dolto pohtii tässäkin kirjassa myös koulua ja opettamista lapsen näkökulmasta.Nuorten yhteiskunnallista asemaa ja sen vaikutusta nuorten käyttäytymiseen hän analysoi rikostapauksen valossa.

Lapsen tärkeiden kehitysvaiheiden tunteminen ja niiden huomioonottaminen on tärkeätä kaikessa lasta koskevassa päätöksenteossa. Silloin ei lapselta vaadita sellaista, mihin hän ei vielä kykene ja annetaan lapsen toteuttaa elämänhaluaan ilman tarpeettomia kieltoja ja rajoituksia aikuisen turvallisessa seurassa. Välttämättömiä tietyt rajat ovat lapsen turvallisuuden vuoksi. Lapsen halu tulee aina oikeuttaa, vaikka sitä ei voi eikä pidäkään aina toteuttaa, sanoo Dolto.

Dolto oli usein aikaansa edellä intuitioissaan. Nyt hänen kirjansa ovat ajankohtaisempia kuin koskaan. Dolton mukana voi miettiä mihin aikuiset panevat rajansa lastenkasvatuksessa ja päättäjät tehdessään lapsen hyvinvointiin vaikuttavia ratkaisuja.
Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat lasten kanssa tekemisissä ja tekevät lapsia koskevia päätöksiä.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)