Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Mythologia FennicaKirjan nimi: Mythologia Fennica
Tekijä: Ganander Kristfrid ( Pentikäinen Juha toim.)
Kustantaja: Recallmed
Sivumäärä: 217
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Brita Löflund
Ilmestymisvuosi: 1995
ISBN: 951-9221-72-7
Hinta: 35.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Christfrid Ganander (1741-1790) on suomalaisen uskonnon-, perinteen ja kilentutkimuksen klassikko, sanakirjan tekijä, jonka teoksilla on sijansa myös suomalaisen lääketieteen historiassa. Hänen sanakirjan muotoon toimittamansa Mythologia Fennica ilmestyi v. 1789 ruotsiksi. Ja vihdoin suomeksi 1995. Teosken avainsanoja ovat mytologia ja histria, kieli ja runous.Teoksen arvo on myös siinä että, tekstiä elävöittäviä aukuperäissitaatteja sekä suomalaisessa kansanperinteessä että osin jo tuhoutuneesta kansalliskirjallisuudesta on runsaasti.

Mytholica Fennica tai selitys DE NOMINA PROPRIA DEASTRORUM, IDOLORUM, LOCORUM, VIRORUM etc. tai jumalista ja jumalittarittarista, muinaisuuden merkillisistä henkilölöistä, uhreista ja uhripaikoista, vanhoista tavoista, jättiläisistä, peikoista, metsän-, veden- ja vuorenhaltijoista ym. kuten ne esiintyvät vanhoissa suomalaisissa noitarunoissa, Synnyt, Sanat, Sadut, Arwotukset & c., ja kuten niitä käytetään ja mainitaan jokapäiväisessä puheessa; niiden avuksi, jotka tahtovat perusteellisesti ymmärtää suomen kieltä ja joilla on Suomen historian ja runouden tajua, vanhoista runoista koonnut ja julkaissut Christfrid Ganander, Thomasson. Painettu 1789 Turussa. Omalla kustannuksella.Toimittanut Juha Pentikäinen.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)