Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Kōbō-daishin jalanjäljissäKirjan nimi: Kōbō-daishin jalanjäljissä
Alaotsikko: Vaeltajan päiväkirja Shikokulta
Tekijä: Wai Lwin Moe Irene
Kustantaja: Basam Books
Sivumäärä: 441
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2021
Hinta: 39.90 €  UUTUUS
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Ensimmäinen suomenkielinen Shikokun pyhiinvaellusta kuvaava teos.

Shikoku henroa on 88 temppelin kautta kulkeva 1200 kilometrin kierros, joka sukeltaa Japanin kulttuurihistoriaan ja houkuttelee tutkimaan buddhalaisuuden ydintä uudesta näkökulmasta.

Matkapäiväkirja ja opas elämänsä mahtavinta reissua suunnittelevalle vaeltajalle. Lukija tutustuu Shikoku henron perustajaan, Japanin buddhalaisuuden tärkeimpiin hahmoihin kuuluvan Kōbō-daishin (774-835) elämäkertaan ja historiallisiin temppelilegendoihin. Näiden lisäksi kirja sisältää neuvoja käytökseen temppeleillä, opastusta maaseudun tapakulttuuriin ja käyttökelpoista henrosanastoa. Kirjan liitteistä löytyy ohjeita temppelialueilla suunnistamiseen ja pyhien veistoshahmojen tunnistamiseen, sekä tietoa majoittumisesta maaseudulla. Myös kiinnostavat bangai -temppelit legendoineen tulevat tutuiksi. Ehkä Shikokun hiljaista vuoristopolkua ylös kapuava huomaa myös jonkin omaan sydämeen piilotetun salaisuuden avautuvan. Kirjaa on mahdollista lukea kulttuurihistorian tutkimuksena, vaeltajien seikkailuna tai nojatuolimatkaajan oppaana. Tervetuloa mukaan matkalle.

Kirjan kirjoittaja on buddhalaisen taiteen tutkija FT, taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moe. Hän on koonnut tekstin vaeltajien matkapäiväkirjoista, Kōbō-daishin elämää käsittelevästä kirjallisesta aineistosta ja vuonna 2019 tehdyn oman vaellusmatkansa tunnelmista. Lukijan seurana matkaa tekevät vaeltajat Api Rajala ja Pasi Hellsten.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!