Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: GeorgicaKirjan nimi: Georgica
Alaotsikko: Laulu maanviljelijän töistä
Tekijä: Vergilius

Sivumäärä: 380
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Teivas Oksala suom.
Ilmestymisvuosi: 2020
ISBN: 9789523450738
Hinta: 29.00 €  UUTUUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Publius Vergilius Maro (70–19 eaa.) oli Rooman kansallisrunoilija. Hänen tärkeimmät teoksensa olivat Paimenlauluja (Bucolica), Georgica ja Aeneis. Georgica julkaistaan nyt ensi kertaa kokonaisuudessaan runomuodossa suomen kielellä.

Runoelmansa Georgica avulla Vergilius toivoi saavansa ihmiset tiedostamaan italialaisen kasviston ja eläimistön kauneuden ja monimuotoisuuden sekä talonpojan raskaan mutta antoisan työn arvon; menestyvä maanviljelys on hänen mukaansa Italian ja Rooman kasvun edellytys.

Teoksen ensimmäinen kirja keskittyy roomalaisten peruselinkeinoon maanviljelykseen, toinen käsittelee metsänhoitoa ja viininviljelyä, kolmas on omistettu karjankasvatukselle ja neljäs tarkastelee mehiläistenhoitoa. Teos ylistää luontoa ja korostaa nöyrää asennetta sitä kohtaan. Georgicaa voidaan monesta syystä pitää Vergiliuksen ajankohtaisimpana teoksena.

Uuteen Georgican laitokseen sisältyvät teoksen runo- ja proosasuomennos, latinankielinen alkuteksti sekä laaja selitysosasto.

Suomentaja ja toimittaja

Teivas Oksala (1936–2018) oli professori (h.c.), antiikin kirjallisuuden ja klassisen perinteen tutkija, antiikin ja myöhempien aikojen klassikkojen suomentaja, latinan yliopistonlehtori ja antiikin
kirjallisuuden dosentti.
Maija-Leena Kallela, FT, on lehtori, latinan ja englannin opettaja ja tietokirjailija.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!