Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Kultainen aasiKirjan nimi: Kultainen aasi
Alkuperäinen nimi: Metamorphoses
Tekijä: Apuleius
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 273
Sarja: Elävä maailmankirjallisuus 10
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: J.A. Hollo
Painos: 1. p.
Ilmestymisvuosi: 1957
Hinta: 35.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Sofistinen olojen ja tapojen kuvaus.Kertomuksen symbolinen päähenkilö on aasi joka ajattelee ja tuntee ihmisen tavalla. Se on myös kuvaus ensimmäisellä ja toisella vuosisadalla eläneiden kreikkalaisten jumalista ja juhlallisista seremonioista ja elämäntavoista.

Romaanin päähenkilö Lucius on utelias näkemään taikuutta. Sitä kokeillessaan hän muuttuu vahingossa aasiksi, mikä johtaa erilaisiin seikkailuihin. Lopulta Lucius pelastuu saatuaan Isis-jumalattaren ilmestyksen ja hän liittyy tämän kulttiin. Kirjaan sisältyy useita sisäkertomuksia, joista tunnetuin on Apuleiuksen mukaelma Eroksen ja Psykhen tarusta.

"Ensimmäisellä yövartiolla Fotis vei minut hyvin hiljaa, varpaisillaan liikkuen, yliskamariin ja käski minun katsoa ovenraosta mitä parvekkeella tapahtui. Minä näin Pamfilen ensin riisuvan yltään kaikki vaatteet ja ottavan sitten pienestä kirstusta joitakin lippaita, avaavan yhden niistä, pistävän sormensa siinä olevaan voiteeseen ja sitten hierovan tällä koko ruumiinsa varpaista päälakeen saakka. Sen jälkeen hän luki pitkän aikaa loitsujaan lyhdylle ja ravisteli kaikkia jäseniänsä. Hänen siten itseään seivästi liikutellessaan hänen ihoonsa kasvoi pehmeää untuvaa ja sitten vankempia höyheniä ja siipiä, nenä käyristy luisevaksi, sormien kynnet muuttuivat nekin käyriksi, ja niin oli Pamfilasta tullut huuhkaja. Hän huhui surkeasti, hyppi hiukan nähdäkseen kannattaisivatko siivet, ja kun se onnistui, kohosi ilmaan ja lensi pois kattojen yli".

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)