Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Monas Hieroglyphica - Ykseyden pyhä symboliKirjan nimi: Monas Hieroglyphica - Ykseyden pyhä symboli
Alaotsikko: Matemaattisesti, Maagisesti, Kabbalistisesti ja Analogisesti selitetty
Tekijä: Dee John
Kustantaja: Kataklysmi
Sivumäärä: 68
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2018
Hinta: 15.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
John Dee (1527–1608 tai 1609) oli englantilainen matemaatikko, tähtitieteilijä, astrologi, okkulttinen filosofi, ja kuningatar Elizabeth I:n neuvonantaja. Hän omisti suuren osan elämästään alkemian, ennustamisen ja hermeettisen filosofian tutkimiselle. Eläessään Dee keräsi myös yhden suurimmista hermeettisistä kirjastoista Englannissa.
Dee oli yksi aikansa oppineimmista miehistä, arvostettu matemaattisista ja astronomista taidoista, sekä johtava navigoinnin asiantuntija, joka koulutti monia tunnettuja englantilaisia löytöretkeilijöitä. Samanaikaisesti näiden ponnistelujen kanssa Dee upposi itsensä magian, astrologian ja hermeettisen filosofian maailmoihin. Hän käytti paljon aikaa ja vaivaa elämänsä viimeisen 30 vuoden aikana yrittäessään kommunikoida enkelien kanssa ja oppiakseen luomisen yleismaailmallisen kielen. Marsillo Ficinon renessanssin uusplatonismin opiskelija Dee, ei tehnyt eroja matemaattisten tutkimuksiensa ja hermeettisen magian, enkeleiden kutsumisen ja ennustamisen välillä. Sen sijaan hän katsoi kaiken tämän toiminnan olevan jumalallisten
muotojen ymmärtämisen eri puolia.
Eurooppaa laajasti ja pitkään kiertänyt Dee, muodosti erilaisia opintopiirejä oppineiden ja aatelisten keskuudessa, joita pidetään kaikessa merkittävyydessään Ruusuristiläisyyden synnyttäjinä, ja yleisen kansalaisreformin alkuunpanijoina.
Ykseyden Pyhä Symboli -teoksessa, Dee päätti yhdistää kaiken tietonsa yksiin kansiin ja kätkeä sen vielä yhteen symboliin. Pienuudestaan huolimatta, tämä teos sisältää käsittämättömän määrän tietoa, minkä johdosta siitä on tehty viimeisen 400 vuoden aikana lukemattomia tutkimuksia ja kirjoja aina tähän päivään saakka.
Deen itsensä mukaan tämä kirja ei ole tarkoitettu kaikille, koska sen sisältämä tietomäärä on liikaa oppimattomalle.

Esipuhe:
John Dee (1527–1608 tai 1609) oli englantilainen matemaatikko, astrologi, okkultisti ja kuningatar Elisabet I:n neuvonantaja.
Dee sai koulutuksensa Chelmsfordin luostarikoulussa, mistä hän jatkoi Cambridgen yliopistoon ja St John’s Collegeen, sekä edelleen Trinity Collegeen mistä hän valmistui 1545 tai 1546. Vuoden kuluttua tästä, hän matkusti Flanderiin Leuvenin yliopistoon, jossa hän suoritti tohtorin tutkinnon.
Vuonna 1551 Dee esiteltiin kuningas Edvard VI:lle, jolle hän oli jo aikaisemmin omistanut kaksi kirjaansa, ja koska Dee oli saavuttanut mainetta astrologiassa, häntä pyydettiin laatimaan kuningattarelle syntymähoroskooppi. Pian hänet kuitenkin vangittiin, koska huhujen mukaan Dee oli yrittänyt kirota kuningattaren. Mitään näyttöä ei kuitenkaan ollut, ja hänet vapautettiin kaikista syytteistä.
Vuonna 1558 Elisabetin noustua valtaan Deestä tuli kuningattaren astrologinen ja tieteellinen neuvonantaja.
Vuonna 1564 Dee kirjoitti Manner-Euroopassa ollessaan Ykseyden Pyhän Symbolin, yhden tunnetuimmista ja tutkituimmista hermeettisistä teoksista. 1580-luvulle tultaessa hän oli alkanut kiinnostumaan yhä suuremmissa määrin erilaisista enkeleistä ja hengistä, sekä kehitteli erilaisia tapoja ottaa niihin yhteyttä.
Vuonna 1582 Dee kohtasi meedioalkemisti Edward Kelleyn. Deen päiväkirjojen mukaan Kelleyllä oli muun muassa taito muuttaa punaisen ja valkoisen jauheen avulla elohopea kullaksi. He hankkivat suosiota Euroopan aateliston keskuudessa Kelleyn alkemistisilla tempuilla, ja lupasivat valmistaa kultaa. Avoimeksi on jäänyt, että oliko Dee Kelleyn uhri, vaiko ”rikoskumppani”, joka tapauksessa, vaikka Dee arvosti Kelleytä suuresti, oli hänelle lopulta liikaa kun Kelley ilmoitti enkeli Urielin käskenee jakaa vaimot, ja niin välit katkaissut Dee palasi lopulta takaisin Englantiin vuonna 1589, huomatakseen että hänen omaisuutensa oli vandalisoitu ja varastettu.
Dee nautti vielä jonkin aikaa kuningattaren suosiota mutta hänen kuolemaansa (1603) seurannut kuningas Jaakko I, ei enää tukenut häntä. Dee kuoli köyhänä, omaisuutensa myyneenä vuonna 1608 tai 1609.
Vaikka äskeisestä voi ehkä saada surkean kuvan Deen elämästä, hänen saavutuksensa ovat vertaansa vailla. Hän edisti aikanaan monia tieteenaloja mm. matemaattisen lahjakkuutensa ansiosta mutta itse katson vielä merkittävämmäksi sen, että tutkijat ovat yhtä mieltä siitä, että juuri hän laski sen perustan, jolle on rakennettu ”valistuksen aika”. Tunnustettu tosiasia on, että juuri hän johti Euroopassa oppineiden ja aatelisten, miesten ja naisten ryhmää, josta syntyi tänä päivänä tunnettu 1600-luvun ruusuristiläinen liike.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)