Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Grigor AuerKirjan nimi: Grigor Auer
Tekijä: Mäkelä Asko (toim.)
Kustantaja: maahenki
Sivumäärä: 210
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2010
Hinta: 40.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Grigor Auer (1882-1967) tunnetaan mestarillisten maisemien ja asetelmien tulkitsijana. Asko Mäkelän toimittama kirja Grigor Auerista tarjoaa lukijalle värikkään kertomuksen karjalaisen taiteilijan elämän ja taiteilijan tiestä. Se kulkee Pietarin menestyksestä Venäjän vallankumoukseen ja toisen maailmansodan myllerryksiin Laatokalla, evakkoajoista Helsinkiin ja Italiaan.

Grigor Auerin teokset muuttuvat 1910-luvun venäläistyylisestä maiseman tulkinnasta 1920-luvun suomalaiseen kansallisen kuvataiteen maisemamaalaukseen, menettämättä aikaisemman tuotantonsa vaikutteita.

Jo aikalaiset ihailivat Grigor Auerin Suomessa poikkeuksellista teknistä osaamista. "Auer on kätevä siveltimenkäyttäjä, hieman kirjava värityksessään; erikoisesti kevättalvikuvissa ja heleissä kesämaisemissa hän saavuttaa parastaan, realistisen esitystavan jatkajaksi hän on taiteilijana merkittävä." (Taidehistorian professori Onni Okkonen, Uusi Suomi 5.9.1940.)

Viimeaikainen tutkimus on tuonut esiin Grigor Auerin taiteen vahvan laadun ja löytänyt hänen elämästään ja teoksistaan runsaasti uutta tietoa.

Kirjan artikkelien kirjoittajina ovat piispa Arseni ja Antti Kuusimäki. Teoksen on toimittanut Asko Mäkelä. Grigor Auerin taidetta on esillä näyttelyssä Uuden Valamon Luostarissa 4.5.2010-1.5.2011.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!