Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Hidas tanssiKirjan nimi: Hidas tanssi
Alaotsikko: mäntyrunoja
Tekijä: Rasa Risto (toim.)
Kustantaja: maahenki
Sivumäärä: 135
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2012
Hinta: 20.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Suomalaiset ovat puiden kansa ja mänty suomalaisista suomalaisin puu. Silti on yllättävää, kuinka monen runoilijan tuotannossa ja monipuolisissa asemissa mänty esiintyy.

Hidas tanssi kokoaa mäntyrunoja modernin runoutemme suurimmista klassikoista terävimpään nuorten runoilijoiden kärkeen asti. Runot avaavat silmämme mäntymetsän valolle ja pihkan tuoksulle, taivaalle ja tuulelle, elämyksen ja koetun männylle, jonka olemme metsänhoidon, talouden ja työn männyltä unohtaneet. Osansa, usein hirtehisen, saa toki sekin. Mänty ja metsä esiintyvät myös itsen, luonnon ja olemassaolon kanssa käytyjen dialogien osapuolina.

Kokoelman runoilijoita ovat mm. Einari Vuorela, Paavo Haavikko, Eeva-Liisa Manner, Lassi Nummi, Pentti Saarikoski, Kirsi Kunnas, Bo Carpelan, Jukka Itkonen, Olli Sinivaara, Henriikka Tavi ja Henrika Ringbom. Kokoelmaa varten kokonaan uusia runoja ovat kirjoittaneet Kari Aronpuro, Jyrki Heikkinen, Vilja-Tuulia Huotarinen, Silene Lehto, Heidi Liehu, Kristiina Lähde, Risto Oikarinen, Panu Tuomi ja Merja Virolainen.

Runojen visuaalisena kaikupohjana ovat muun muassa vuoden 2011 luontokirjasta Suomalainen aarniometsä tunnettujen valokuvaajien Sanni Sepon ja Ritva Kovalaisen maagisen syvät kuvat männynrungoista.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!