Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Terveisiä sairaalastaKirjan nimi: Terveisiä sairaalasta
Tekijä: Ihatsu Sanna, Lehtonen Riitta, Piha Heikki, Seitsalo Seppo
Kustantaja: maahenki
Sivumäärä: 365
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2017
ISBN: 9789523010994
Hinta: 27.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Sairaaloissa viivyttiin menneinä vuosikymmeninä hyvinkin pitkiä aikoja ja sairaala saattoi sijaita kaukana kotoa. Aikana ennen nykyisiä viestintävälineitä yhteyttä omaisiin ja ystäviin pidettiin lähettämällä postikortteja.Valokuvien painotekniikan kehittyessä myös sairaalat tilasivat valokuvapostikortteja omista rakennuksistaan.

Terveisiä sairaalasta -teos kuvaa hoitoajattelua ja erilaisia potilaskokemuksia. Se osoittaa ne valtavat muutokset, joita sairauden hoitamisessa ja terveyden ylläpitämisessä on sairaaloissa tapahtunut. Yhtä lailla teos kuvaa sairaaloiden historiaa ja sairaala-arkkitehtuurin ja kaupunkikuvan muutoksia. Rakennusten suunnittelijat ovat olleet oman aikansa eturivin arkkitehteja.

Kirjan lähtökohtana on ollut psykiatri Heikki Pihan laaja, koko maan lääkintälaitoksen historiaa tallentava kokoelma postikortteja ja kirjallisuutta. Siitä valitut postikortit avaavat näkymiä pääkaupunkiseudun ja osin Uudenmaan sairaalalaitoksen kehitykseen 1800-luvun lopulta lähtien. Kirja kuvaa harvinaisella tavalla sairaala-arkkitehtuurin historiaa, mutta myös sitä, miten terveyteen ja sairauteen on suhtauduttu eri aikoina.

Kirjan julkaisija on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n taidetoimikunta. Työryhmään kuuluvat arkkitehti Sanna Ihatsu, viestintäpäällikkö, YM Riitta Lehtonen, psykiatrian erikoislääkäri Heikki Piha ja ortopedi, professori Seppo Seitsalo.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!