Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Pyhiä juutalaisia kirjoituksiaKirjan nimi: Pyhiä juutalaisia kirjoituksia
Alaotsikko: Valikoituja tekstejä Talmudista
Tekijä: Tuori Riikka, Harviainen Tapani
Kustantaja: Gaudeamus
Sivumäärä: 505
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2018
ISBN: 9789524954761
Hinta: 36.00 €  UUTUUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Vanhan testamentin mukaan Jumala teki Siinainvuorella liiton israelilaisten esi-isien kanssa ja otti heidät omaksi kansakseen. Jotta israelilaiset saisivat kokea Jumalan hyvien lupausten toteutumisen, heidän tuli toteuttaa Jumalan tahto.

Juutalaiset oppineet eli rabbit ovat keskustelemalla yrittäneet selvittää Jumalan tahdon yksityiskohtia ja soveliaita toimintatapoja erilaisissa tilanteissa. Nämä keskustelut on koottu juutalaisuuden kahteen perusteokseen Mišnaan ja Talmudiin. Kirjoituksissa pohditaan muun muassa avioliittoa, perhettä ja kuolemaa sekä sitä, mitä on ihanteellinen elämä ja miksi sapattia vietetään.

Pyhiä juutalaisia kirjoituksia on ensimmäinen suomenkielinen kokoelma varhaisten juutalaisten oppineiden kirjoituksia. Oppineiden keskusteluissa pohdinta viedään usein äärimmäisiin yksityiskohtiin, mikä on ulkopuolisissa herättänyt sekä huvittuneisuutta että toisaalta lietsonut juutalaisvastaisuutta. Yksityiskohtaisuus edustaa kuitenkin loppumatonta yritystä kaivautua jumalallisen tahdon äärirajoille saakka.

Juutalaisten pyhiä kirjoituksia tarkastellaan myös YLE:n suuressa ohjelmasarjassa syksystä 2018 alkaen. Sarjan osissa luetaan katkelmia pyhistä teksteistä, ja niiden merkityksistä ovat keskustelemassa kirjan tekijät Tapani Harviainen ja Riikka Tuori.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)