Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Hirvenvasa ja kerjäläinenKirjan nimi: Hirvenvasa ja kerjäläinen
Alaotsikko: Ihminen ja eläin Suomen muinaisesineissä
Tekijä: Eriksson Lauri
Kustantaja: Nemo
Sivumäärä: 160
Ilmestymisvuosi: 2017
ISBN: 978-952-240-323
Hinta: 25.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Valokuvaaja Lauri Eriksson huomasi, että kulttuuriperintömme upeimmat esineet uinuvat museovitriineissä ja kellareiden arkistoissa. Nämä aarteet oli kuvattava ja saatava nähtäville!

Eriksson lähti kiertämään Suomen museoita, joissa valkohanskaiset intendentit kantoivat hänelle kuvattavaa. Miksi Pälkäneeltä 6000 vuotta sitten löytynyt savihahmo näyttää kyhjöttävän itsensä ympärille kiertyneenä? Mitä voi tulkita 5000-vuotiaan ihmishahmoisen meripihkariipuksen ilmeestä?

Tutkimusmatkansa oppaiksi Eriksson sai kaksi tunnettua asiantuntijaa: taidehistorian professori Markus Hiekkasen ja arkeologian tohtori Visa Immosen. Hirvenvasa ja kerjäläinen -kirjassa esitellään 56 ihmistä tai eläintä esittävää esinettä 10 000 vuoden ajalta Suomen esihistoriasta keskiaikaan.

Puhuttelevat kuvat ja esineiden kiehtovat tarinat avaavat uusia näkökulmia kansalliseen kulttuuriperintöömme sekä taiteen tulkintaan. Samalla nähdään, kuinka ihmisen ja eläimen kuvaamisen tavat ovat muuttuneet. Vuosituhansia vanhat kasvot saavat modernin ajan katsojan herkistymään.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!