Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Noudan vettä ja kerään polttopuitaKirjan nimi: Noudan vettä ja kerään polttopuita
Alaotsikko: Maallikko Pangin opetukset
Tekijä: Pang Yun
Kustantaja: Basam Books
Sivumäärä: 119
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Tähtinen Tero
Ilmestymisvuosi: 2018
ISBN: 9789527240069
Hinta: 24.00 €  UUTUUS
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Maallikko Pangin sanonnat on kiinalaisen zenbuddhalaisuuden klassikko, joka on koottu Tang-dynastian aikana, todennäköisesti 800-luvulla. Kirja sisältää Pang Yun -nimisen (740-808) maallikkomiehen lyhyitä ja ytimekkäitä keskusteluja aikansa kiinalaisten zenmestareiden ja -munkkien kanssa.

Pang oli köyhä ja yksinkertaista käsityöläisen elämää viettänyt buddhalainen maallikko, joka alhaisesta asemastaan huolimatta oli saavuttanut syvällisen viisauden buddhalaisesta opetuksesta. Muistiin kirjoitetuissa teksteissä hän testaa zenmestareiden ymmärryksen syvyyttä yllättävillä kysymyksillä ja hämmentävillä reaktioilla. Kysymys ei kuitenkaan ole näsäviisaudesta tai silkasta nokkeluudesta vaan kiinalaiselle buddhalaisuudelle ominaisesta tavasta yrittää viitata sanoilla todellisuuden perimmäiseen olemukseen, jota ei voi sanoilla tavoittaa. Myöhempinä vuosisatoina maallikko Pangista tuli Kiinassa ja myös muualla maailmassa legendaarinen hahmo, jonka viisaus ja lämmin huumori ovat kannustaneet buddhalaisuuden harjoittajia aikakaudesta toiseen.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)