Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Ikonimaalari 1/2011Kirjan nimi: Ikonimaalari 1/2011
Tekijä: Heikkilä-Palo Liisa, Kärkkäinen Tapani (toim.):
Kustantaja: maahenki
Sivumäärä: 85
Sarja: 1/2011
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2011
Hinta: 19.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Ikonimaalari on kahdesti vuodessa ilmestyvä ikonitaiteen aikakausjulkaisu.

Tämän numeron teemana on punainen.

Kristillisessä symboliikassa punainen on yksi liturgisista väreistä. Se symboloi muun muassa Pyhää Henkeä, tulta ja verta. Väri liittyy helluntaihin ja marttyyrien muistopäiviin. Ikonitaiteessa punaisella värillä on tarkasti määritellyt teologiset ja esteettiset merkityksensä. Väriaineena punainen on hinnaltaan arvokkain – saamme tietää, mistä syistä.

Ikonimaalari Jyrki Pouta kirjoittaa punaisesta väristä ja sen erilaisista merkityksistä. Konservaattori Hanne Mannerheimo käsittelee historiallisia punaisia pigmenttejä. Venäläisen ikonimaalauksen suhteesta väreihin kirjoittaa tohtori Irina L. Buseva-Davydova. Kiotoista ja niiden historiasta kertoo teologian maisteri Timo Liene. Erikoistutkija Seppo Hornytzkyj kirjoittaa puolestaan jalo- ja korukivien tutkimuksesta ja käytöstä ortodoksisen kirkon liturgisessa esineistössä koristeena. Alexander Wikström pureutuu punaiseen ikonimaalauksen opettajan näkökulmasta ja muistelee yhdessä Tuula Murtolan kanssa maalauskursseilla sattuneita tapauksia.

Vakiosarjoissa esitellään mm. Kristuksen kaste -ikoni ja Tampereen kirkko. Joensuun piispa Arseni vastaa ikonimaalausta koskeviin kysymyksiin.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!