Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: ”Nouse, ole kirkas” : Helvi Leiviskän elämä ja teoksetKirjan nimi: ”Nouse, ole kirkas” : Helvi Leiviskän elämä ja teokset
Tekijä: Tarasti Eila
Kustantaja: Kulttuuriperintöjen akatemia ry
Sivumäärä: 619
Sarja: Acta Semiotica Fennica 25
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2017
ISBN: 9789526882109
Hinta: 44.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Helvi Leiviskä (1902-1982)oli Suomen ainoa naissäveltäjä,joka jatkoi sibeliaanista sinfoniaperinnettä. Pastori Hannes Leiviskän ja Elin (Elli) Sjögrenin (Juhanin Siljon sisar) tyttärenä hän oli perinyt monipuolista lahjakkuuta; hänen kohdallaan se johti musiikin valintaan. Helsingissä hänestä tuli Erkki Melartinin lempioppilas; hän liittyi tämän kannustamana Ruusu-Risti jäjestön, joka oli hänen henkisenä tukenaan loppuun saakka. Wienin opintojen jälkeen, ankaralla kontrapunktimestari Arthur Willnerillä, Helvi piti menestyksekkäitä sävellyskonsertteja. Häneltä tilattiin musiikki Nyrki Tapiovaaraan elokuvaan Juha. Monet tunsivat Helvin myös Sibelius-Akatemian kirjastohoitajana.
Hänen tuotantonsa kattaa monia musiikin lajeja lauluista ja kamarimusiikista sinfonioihin, kantaatteihin ja jopa mainoselokuvamusiikkiin. Helvi Leiskä oli aikoinaan juhlittu taiteilija maassamme, mutta hän odottaaa yhä pääsyä konserttielämän vakio-ohjelmistoon. Hänellä on paikkansa yhtenä maailman johtavista naissäveltäjistä omana aikanaan.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)