Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Islamin käsikirjaKirjan nimi: Islamin käsikirja
Tekijä: Hämeen-Anttila Jaakko
Kustantaja: Otava
Sivumäärä: 256
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2013
Hinta: 13.40 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Yleisesitys islamista kertoo nykylukijalle islamin historiasta, uskonnon pääkäsitteistä ja Lähi-idän tilanteen taustoista.
Islamilaisen maailman valtiollisen historian kehityslinjat esitellään profeetta Muhammadista nykypäivään. Erityistä huomiota kiinnitetään tekijöihin, jotka vaikuttavat nykyfundamentalistisen liikehdinnän taustalla.
Teoksessa käydään läpi islamin opin tärkeimmät käsitteet, muslimien velvollisuudet ja islamin monimuotoisuus. Erityisesti tarkastellaan uskonnollisen auktoriteetin kysymystä, islamin lain vaikutusta yhteiskuntaan sekä naisen asemaa. Päivänpolttavia aiheita ovat Iranin ja Irakin tilanne, pyhä sota ja terrorismi.
Yleistajuinen teos auttaa toimittajia, opiskelijoita, tutkijoita ja suurta yleisöä ymmärtämään ajankohtaisten tapahtumien syitä syvällisemmin.
Jaakko Hämeen-Anttila (s. 1963) on arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Helsingin yliopistossa. Hän on julkaissut useita teoksia, suomentanut mm. Koraanin ja Gilgamesh-eepoksen sekä saanut Eino Leinon palkinnon 2002

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)