Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Jeesus – mies myyttien takanaKirjan nimi: Jeesus – mies myyttien takana
Tekijä: Harjula Raimo
Kustantaja: Gaudeamus
Sivumäärä: 192
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2012
ISBN: 978-952-495-210
Hinta: 19.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Mitä ajatella Jeesuksen ihmeellisestä syntymästä? Mitä kertomukset ihmeteoista tarkoittavat? Miksi Jeesus raivostutti aikalaisiaan? Mikä on tyhjän haudan arvoitus?

Jeesus Nasaretilainen oli saarnaaja ja parantaja, joka syntyi vähän ennen ajanlaskumme alkua. Hän julisti rajatonta lähimmäisenrakkautta, puolusti ”syntisiä” sekä muita syrjäytyneitä ja väliinputoajia ja vaati aikansa juutalaisuutta uudistumaan. Yhteiskuntarauhaa uhkaavana kansanvillitsijänä hänet teloitettiin Jerusalemissa vuonna 30.

Jeesus – mies myyttien takana kurkistaa myyttien ja symbo­lien tuolle puolen sekä hahmottelee kuvaa historiallisesta Galilean profeetasta. Raamatun evankeliumeja tarkastellaan pyhänä pidetyn ihmisen elämäkertoina. Monista uskonnoista tuttujen myyttisten aihelmien kuten neitseestäsyntymisen ja ylösnousemuksen avulla ne kertovat merkityksistä, joita Jeesuksen seuraajat Mestariinsa liittivät. Teos esittelee myös Jeesuksen myyttiytymistä muun muassa Afrikan ja Aasian kulttuureissa.

Jeesus – mies myyttien takana on ensimmäinen suomalainen uskonto­tieteellinen tutkimus historian Jeesuksen elämästä ja persoonasta. Se on kiinnostavaa luettavaa kenelle tahansa kirkkoon kuuluvalle tai siihen kuulumattomalle sekä kaikille eurooppalaisen kulttuurin historiasta kiinnostuneille.

”Jeesus itse myös käytännössä asettui ihmisen puolelle (…) uskonnolliseen järjestelmään sisältynyttä hengellistä väkivaltaa vastaan. Protestiaan Galilean profeetta ei siis esittänyt vain sanoillaan vaan myös asenteillaan ja teoillaan.”Kirjoittaja

Raimo Harjula (1937–2012) oli Helsingin yliopiston uskonto­tieteen dosentti ja tutkija, joka oli kristinuskon lisäksi perehtynyt buddhalaisuuteen, hinduismiin ja Itä-Afrikan perinteisiin uskontoihin.

Viimeiseksi kirjaksi jäi 2011 julkaistu Jeesus - mies myyttien takana.

Harjula itse kuvaili luennossaan jumalakokemuksia: "Myös luonto on ollut minulle tärkeä ikoni, ikkuna Luojan todellisuuteen. Tärkeimmät hengelliset elämykseni olen kokenut Japanissa pyhän Fuji-vuoren ja Tansaniassa Kilimanjaron huipulla hiljaisessa yössä, tähtikirkkaan taivaan kaartuessa ylläni. Näillä retkillä kosminen viluni on hellittänyt, sieluni sulautunut johonkin Suurempaan, ja olen löytänyt paikkani universumissa."
Juha Pentikäinen

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!