Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Teosofien Suur-SuomiKirjan nimi: Teosofien Suur-Suomi
Alaotsikko: Salaoppien saapuminen Suomeen.
Tekijä: Fyrqvist Minna-Maria
Kustantaja: Kustannusosakeyhtio Teos
Sivumäärä: 208
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2016
ISBN: 9789518516111
Hinta: 29.90 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Rakensiko kalevalainen kansa Egyptin pyramidit? Tekeekö älyn pysyminen pään alueella ihmisestä vaalean ja sinisilmäisen? Kävikö Väinämöinen Jee­suksen salakoulua? Onko perunansyönti tyhmentänyt eurooppalaisia ja tehnyt heistä materialisteja?

Näitä ja monia muita pistäviä kysymyksiä on Suomessakin vakavasti pohdittu, erityi­sesti 1900­-luvun ensimmäisellä puoliskolla. Maahamme levinneet esoteeriset opit, ennen kaikkea teosofia ja Rudolf Steinerin antropo­sofia, innoittivat vuosisadan alun kulttuuri­väkeä etsimään korkeampia henkisiä sfäärejä ja kuvaamaan niiden viisauksia niin teoriassa kuin taiteessakin. Tärkeä "kotouttava" tekijä oli Kalevala, jonka nationalistis­-teosofiset tulkinnat synnyttivät mitä erikoisimman ajatuksen henkisestä Suur­Suomesta.

Aihetta jo pitkään tutkineen Minna­-Maria Fyrqvistin tietokirja Teosofien Suur-Suomi avaa ainutlaatuisella tavalla esoteeristen liikkeiden historiaa Suomessa. Teosofia ja antroposofia ovat vaikuttaneet vahvasti esimerkiksi modernin länsimaisen taiteen kehitykseen, myös meillä, ja niiden kaiut ovat läsnä 2000­-luvullakin.

Minna-Maria Fyrqvist (s. 1967) on Hollannissa asuva Helsingin yliopiston kasvatti, vapaa kirjoittaja ja kulttuuriperinteen tutkija. Fyrqvist on aiemmin julkaissut teosofisia Kalevala- ja sampo-tulkintoja käsitteleviä artikkeleita. Teosofien Suur-Suomi on hänen ensimmäinen tietokirjansa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)