Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Guru JeesusKirjan nimi: Guru Jeesus
Alaotsikko: Tutkielmia hindulaisuudesta ja kristinuskosta
Tekijä: Jyri Komulainen
Kustantaja: Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura
Sivumäärä: 267
Sarja: STKSJ 251
Ilmestymisvuosi: 2006
Hinta: 10.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Teos sisältää kymmenen artikkelia, jotka avaavat uusia näkökulmia hindulaisuuden ja kristinuskon kohtaamiseen. Aluksi lukijaa johdatellaan hindulaisiin traditioihin esittelemällä Intian pyhää maantiedettä, temppelipalvontaa, populaaria hindulaisuutta, hindunationalismia ja uushindulaista missiota.

Tämän jälkeen analysoidaan intialaisten teologien pyrkimyksiä tulkita kristinusko uudella tavalla hindulaisessa kulttuurikontekstissa. Voiko kolminaisuusopin ilmaista hindulaisuuden avulla? Missä määrin Jeesukseen voidaan sovittaa hindulaisia arvonimiä kuten avatåra tai guru? Voiko henkilö olla yhtä aikaa sekä hindu että kristitty?

Päätteeksi tarkastellaan uskontojen kohtaamisen teologiaa sekä hindulaisuuden ja muiden uskontojen opettamiseen liittyviä haasteita.

Koska hindulaisuuden ja kristinuskon kohtaaminen on muovannut syvästi niin itää kuin länttäkin, uushindulaisuutta koskevat tutkielmat antavat taustatietoja länsimaisen postmodernin uskonnollisuuden ymmärtämiselle. Lukija saa myös teologisia valmiuksia toimimiseen moniuskontoisessa yhteiskunnassa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!