Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Vegaanin kotiruokakirjaKirjan nimi: Vegaanin kotiruokakirja
Tekijä: Nieminen Jere
Kustantaja: Moreeni
Sivumäärä: 168
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2010
ISBN: 978-952-254-032
Hinta: 15.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Vegaanin kotiruokakirjassa valmistetaan kasvisruokaa perinteisen kotiruoan näkökulmasta. Kirjan maut ovat tuttuja ja helposti lähestyttäviä. Resepteissä on kiinnitetty erityistä huomiota ruokien täyttävyyteen ja proteiinipitoisuuteen, joita tavallisesti pidetään kasvisruoan heikkouksina. Kirjassa annetaan myös hyviä käytännön vinkkejä, esimerkiksi miten soijarouhe saadaan maistumaan herkulliselta ja kuinka taikinan saa kuohkeaksi ja pihvit pysymään koossa ilman kananmunaa.

Kirjan 70 reseptiä on koostettu kasvissyöjälle tärkeiden proteiinilähteiden ympärille, joita ovat soija, tofu, seitan (vehnästä valmistettava proteiinipitoinen massa) ja palkokasvit. Niistä valmistettavia ruokia ovat esimerkiksi erilaiset pihvit, kuten sipulipihvit, lindströminpihvit ja bbq-seitankyljykset, sekä erilaiset pyörykät, nuggetit, pastakastikkeet, lasagnet ja pizzat – kasvishampurilaisia unohtamatta. Monista perinteisistä vuokaruoista, kuten makaronilaatikosta, on tehty kasvisversio. Mukana on myös joitain sovellettuja suomalaisia perinneruokia: esimerkiksi karjalanpaisti taipuu kirjassa seitanin avulla karjatonpaistiksi. Kirjan jälkiruokaresepteistä löytyy kotoisia jälkiruokia lätyistä omenapiirakkaan ja tuttuja juhlapöytien koristajia mokkaruuduista aleksanterinleivoksiin.

Suurin osa ruokien raaka-aineista on saatavissa lähikaupasta. Maistuvuuden lisäksi kirjan resepteissä on kiinnitetty erityistä huomiota reseptien valmistuksen helppouteen ja toimivuuteen. Lähes kaikki pääruoat valmistuvat alle 10 minuutissa, jos kypsennysaikaa ei huomioida. Kaikista ruokalajeista on houkutteleva ja kokeilemaan innostava valokuva.

Vegaanin kotiruokakirja sopii kaikille kasvisruoasta kiinnostuneille, jotka haluavat kokeilla tuttuja makuja uusin tavoin valmistettuna. Aihe on muutenkin kaikin puolin ajankohtainen: kasvisruoka on juuri nyt esillä osana ilmastonmuutosta ja eläintuotannon epäkohtia koskevassa keskustelussa.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)