|
|
|
|
|
Tulossa olevat kirjat: Roomalainen keittokirja
Kirjan nimi: Roomalainen keittokirja Alaotsikko: Apicius, De re coquinaria Tekijä: Apicius (Elo Tuulikki , Laakkonen Heikki, Valjakka Eero toim.) Sivumäärä: 211 Sarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 858 Ilmestymisvuosi: 2002 Sidosasu: Sidottu
Sisällön kuvaus: Roomalainen ritari ja kulinaristi Apicius eli ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla ja kokosituolloin satoja reseptejä sisältävän keittokirjan. Apiciuksen keittokirja De re coqvinaria onherkkusuiden klassikko. Se avaa keittiön kautta tien Rooman kulttuurihistoriaan ¿ roomalaisenruoan valmistuksen ja herkuttelun maailmaan.Apiciuksen teos lienee ensimmäinen kokonaisena meidän aikaamme asti säilynyt keittokirja. Siitälöytyy useiden tuttujen makujen lisäksi myös eksoottisia reseptejä. Kirja on mielenkiintoinen retkiantiikin keittiöön sekä arjen ja juhlan kulttuuriin.Keittokirjan suomennoksen rinnalla julkaistaan alkuperäinen latinankielinen teksti, joka palveleesuomalaisia latinan harrastajia. Tuulikki Elon johtamassa kirjatyöryhmässä ovat olleet mukanaHeikki Laakkonen ja Eero Valjakka. Keittokirjan ulkoasun on suunnitellut graafikko TapaniAartomaa.
| |
|
|
|
|
|