Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Henkäyksen taiteella parantaminenKirjan nimi: Henkäyksen taiteella parantaminen
Tekijä: Corral José Luis Padilla
Kustantaja: Alkimia Kustannus
Sivumäärä: 695
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2015
ISBN: 9789526829203
Hinta: 88.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Teoksen alkuosa kuvaa Perinteisen kiinalaisen lääketieteen perusperiaatteet, Elämän Henkäyksen Qin luonteen ja sen jakautumisen eri tasoihin, Daon käsitteen, Viisi Mutatoituvaa Valtakuntaa (Vesi, Puu, Tuli, Maa, Metalli) elimineen. Seuraavaksi käsitellään syvällisesti niin kutsutut Ihmeelliset Kanavat avausvärähtelijöiden moninaisine funktioineen Fu Xin Oktogrammia käsittelevässä luvussa. Lopuksi selvitetään paljon kiisteltyjen San Jiaon Kolmoistulen ja Sydämen Mestarin funktioita ja hoitomahdollisuuksia.

Teoksen keskimmäisessä osassa kuvaillaan yksityiskohtaisesti kaikki akupunktiokanavat ja niiden jokainen akupunktiopiste nimeltään ja sijainniltaan sekä vielä kaikkein tärkeimmän hoitoindikaation kera. Kiinankielisissä nimissä on mukana ideogrammien toonit, jotka auttavat värähtelijöiden nimien lausumista. Kiinankieliset termit on systemaattisesti kirjoitettu pinyinin mukaisesti. Kirjassa on käytössä suomenkieliset Kanavalyhenteet, Munuainen on Mu, Virtsarakko on Vr jne. Muutama erityisempi Kanava; Du Mai, Ren Mai, San Jiao ja Xin Bao ovat saaneet lyhenteensä kyseisten kiinankielisten nimiensä kautta: DM, RM, SJ, XB. Tähän teoksen osaan kuuluu myös 21 sivua monivärikuvia, joissa akupunktiokanavat kaikkine sivuhaaroineen ovat kuvattuina. Tämän laatuisia kuvia ja Kanavien selvityksiä ei ole Suomessa aiemmin julkaistu.

Teoksen kolmas osa sisältää Perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoitamisen perusperiaatteet. Aluksi käymme läpi sairauksien ennaltaehkäisyn periaatteet lähtien hetkessä elämisestä ja arkipäiväisten tapahtumisen opetusten sisäistämisestä ja mielen hallinnasta meditaatioon ja Ihmeellisten Kanavien aktivoimiseen Qi Gongilla. Myös parantavaa, herkkää seksuaalisuutta käsittelevä osio avartanee näkemyksiä tästä elämän riemullisesta puolesta monine mahdollisuuksineen.

Tässä osassa teosta selvitetään myös tämän hoitoperinteen länsimaisesta lääketieteestä poikkeavat diagnosoimisperiaatteet: pulssin tutkimus, ihon värin merkitykset ja kielidiagnostiikan mielenkiintoinen maailma.

Seuraavaksi siirrymme tri Padillan kuvaavamana sairauden tarinan monitahoisen juonen aukaisemiseen yksityiskohtaisella potilashaastattelun läpikäymisellä ja oppimalla käsittelemään potilastapauksia monista eri näkökulmista konkreettisen esimerkin avulla. Tämän jälkeen käymme läpi eri hoitotapojen kuvaukset (akupunktio, moksaus, hieronta, dietetiikka) voidaksemme siirtyä vähitellen itse hoitotoimenpiteisiin.

Viimeiseksi noin 160 sivua kirjan loppuosasta täyttyy kaikkien tavallisimpien kroonisten tautiemme hoidoista. Käsittelemme hoitovaihtoehdot astmaan, allergiaan, korkean verenpaineeseen, liialliseen kolesteroliin. Myös suoliston ärtynyt paksusuoli, erilaiset ummetukset, ripulit ja trooppiset sairaudet, joiden oireistoon ripuli kuuluu saavat hoitoehdotuksensa. Munuaiskoliikin hoito, munuaiskiven liikuttaminen ja näiden ennaltaehkäisyhoidot kuvataan. Ylipainon monet hoidot käydään läpi kuten myös anoreksian ja bulimian hoitokeinot. Kiinalaisen lääketieteen energeettisen käsityksen perusteella mikä tahansa elin voi energiansa salpautuessa aiheuttaa päänsäryn. Näistä esitellään yhdeksän erilaista vaihtoehtoa ja hoitoa. Äärimmäisen yleinen unettomuus saa myös useamman hoitovaihtoehdon.

Hätätiloista käsittelemme mm. tajuttomuuden, halvaukset, sydämen vajaatoiminnan ja sydäninfarktin hoidot. Myös verenvuotojen hoito, epilepsiakohtauksen hoito, synnytyksen ja raskauden hätätilat saavat hoitoehdotukset.

Lopussa käydään teoksessa läpi erilaisten sairaustilojen yleisiä säätelymalleja mm. Tulen Mutatoituvan Valtakunnan säätely, jota voidaan soveltaa kaikkiin infektioihin. Lisäksi käsitellään allergiat, psykosomaattiset sairaudet, AIDS, autoimmuunit sairaudet, mielensairauksien säätelyt, reumaattiset- ja nivelsairaudet, hormonaaliset sairaudet ja aineenvaihduntataudit. Lopuksi käsitellään kasvainsairauksien hoito ruokavalioehdotuksineen. Lisäksi neuvotaan vielä tukihoidot niille potilaille, jotka ovat kasvainsairautensa vuoksi sädehoidossa tai sytostaattihoidossa.

Jokaisen luvun lopussa esitetään kysymyksiä ja ehdotuksia harjoituksille, joiden kautta voi testata omaa oppimistaan.

Kollegani Spyros Root on tutkinut vuosien ajan tätä teosta tehdessään kirjan englanninkielistä käännöstä. Hän on lisännyt teokseen kymmeniä alaviitteitä ja laajan sanaston (126 termiä), jotka kaikki on sisällytetty tähän nyt julkaistavaan suomenkieliseen painokseen. Ne ovat suuri apu lukijalle!

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)