Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Yrjö Kallisen elämä ja totuusKirjan nimi: Yrjö Kallisen elämä ja totuus
Tekijä: Salminen Matti
Kustantaja: Like
Sivumäärä: 300
Sarja: Pystykorva
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2011
ISBN: 978-952-01-0612
Hinta: 20.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Yrjö Kallinen oli omaperäinen ajattelija, joka pyrki tinkimättä totuudellisuuteen ja myötätuntoon

Opetusneuvos Yrjö Kallisen (1886–1976) elämä on Suomen historian merkillisimpiä ihmiskohtaloita. Hän sai sisällissodassa neljä kuolemantuomiota, vaikka yritti toimia rauhanvälittäjänä valkoisten ja punaisten välillä. Toisen maailmansodan jälkeen vankkumattomasta pasifistista tuli Suomen puolustusministeri.

Osuustoimintamies ja Työväen Sivistysliiton pitkäaikainen puheenjohtaja oli merkittävä puhuja. Kallinen oli paitsi sosialidemokraatti myös teosofi ja tunsi tarkasti idän uskonnot. Hänen jatkosodan aikana kirjoittamansa opas zen-buddhalaisuuteen hakee vertaistaan suomalaisen tietokirjallisuuden erikoisuuksien joukossa.

Yrjö Kallinen oli omaperäinen ajattelija, joka pyrki tinkimättä totuudellisuuteen ja myötätuntoon. Matti Salmisen kirjoittaman elämäkertateoksen lähteinä ovat Yrjö Kallisen omat tekstit, joista valtaosa on aiemmin julkaisemattomia. Vastalöydetty kirjeenvaihto ja kattava arkistotutkimus luovat Kallisesta uudenlaisen kuvan, ja Kallisen ulkomaisille toimittajille antamat haastattelut valaisevat Suomen historiaa tavanomaisesta poikkeavista näkökulmista.

Matti Salminen on tietokirjailija ja toimittaja. Hän on aiemmin julkaissut kirjat Elämmekö valheessa ja Sadan vuoden inhimillisyys.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!