Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Joutsenet Jumalan kasvoillaKirjan nimi: Joutsenet Jumalan kasvoilla
Alaotsikko: Udmurttilaista kansanrunoutta
Tekijä: Bartens Raija
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sivumäärä: 89
Sarja: SKS:n toimituksia 614
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 1994
ISBN: 951-717-819-0
Hinta: 10.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Sinitaivasta korkeimpana jumaluutenaan palvoneet udmurtit laulavat jumalan kasvoilla lentävistä pyhistä joutsenista, kedolla mettä keräävistä mehiläisistä, joessa leikkivistä kaloista, kevään tullen vihertyvistä pajuista. Heidän runoissaan ihmiselämän ilot lomittuvat suruihin: rehvakasta häälaulua seuraa kotoa lähtevän morsiamen itku, ilkamoivaa lemmenlaulua valitus rakastetun joutumisesta sotaväkeen.

Udmurttilainen laulu on lyyristä. Useimmiten sillä on säkeistörakenne ja sen hahmo osoittaa, että kyseessä on sama laulutyyppi, jota Volgan alueen turkkilaiskansat ja myös udmurttien kielisukulaiset marit laulavat. Udmurteilta on tallennettu myös arkaaista säkeistötöntä, ilmeisesti tuhannen vuoden takaiseen muinaispermiläiseen aikaan palautuvaa laulutyyppiä.

Arvostettu ja palkittu suomalais-ugrilaisten kansojen runouden tuntija Raija Bartens on toimittanut ja suomentanut tämän valikoiman, johon hän on myös kirjoittanut jälkisanan udmurttien kulttuurista ja kansanperinteestä.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)