Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Vastapäätä kapakkaKirjan nimi: Vastapäätä kapakka
Tekijä: Santoka
Kustantaja: Basam Books
Sivumäärä: 244
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Kai Nieminen
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2002
ISBN: 952-9842-78-3
Hinta: 9.50 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Santoka -Shoichi Taneda, 1882-1940, ei menestynyt tässä maailmassa. Hän keskeytti yliopisto-opintonsa, ryyppäsi perheen saketehtaan vararikkoon, jätti perheensä. Vanhainkirjainkauppiaaksikaan hänestä ei ollut. Hän ei pysynyt mukana vauhdissa - niinpä hän humalapäissään päätti pysäyttää junan, kiskoilla seisten, edestäpäin. Onneksi veturinkuljettaja ehti pysäyttää ensin. Santoka vietiin läheiseen zentemppeliin selviämään. Santoka hylkäsi maailman, ryhtyi kierteleväksi kerjäläismunkiksi.
Miksi hänenlaisensa väliinputoaja, juoppo resuinen kulkuri on jäänyt jälkipolvien mieleen- Koska hän osasi kirjoittaa runoja: villejä, vapaamittaisia haikuja.

Viimeisiin vaeltaviin erakkomunkkeihin kuulunut runoilija nousi kotimaassaan suuren yleisön tietoisuuteen 1970-luvulla. Santokan karismaattinen hahmo vetosi kansallisen identiteetin etsijöihin ja Japanin kirjallisen modernismin kannattajiin. Hänen runoissaan epätavallinen muoto, yllättävät kielikuvat ja zen-uskomukset yhdistyvät perinteisiin aineksiin.

Rakastettu japanilaisen kirjallisuuden suomentaja Kai Nieminen on palkittu viidesti kirjallisuuden valtionpalkinnolla.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)