Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Suomen kalliomaalusten merkitKirjan nimi: Suomen kalliomaalusten merkit
Tekijä: Kivikäs Pekka
Kustantaja: Atena
Sivumäärä: 300
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2009
ISBN: 9789517965903
Hinta: 27.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Vanhimmat suomalaiset kalliomaalaukset ovat erilaisia viivakuvioita ja kämmenpainamia. Myöhemmin yleistyvät myös hirvikuvat, ihmishahmot ja vene- ja sarvikuviot. Yhä nuo yksinkertaiset merkit kertovat meille kivikauden suomalaisten elämästä, uskomuksista ja tavoista.

Keski-Euroopan kallio- ja luolamaalaukset ovat usein nuorempia, eloisampia ja paremmin säilyneitä kuin suomalaiset kalliokuvat. Meidän kalliomaalauksemme ovat alkukantaisia ja voimakkaita. Ne kertovat ihmisen tarpeesta ilmaista itseään ja todellisuuttaan muille ihmisille - ja kenties jälkipolvillekin.

Suomesta on löydetty 106 kalliomaalausta ja lukuisia punamultajäänteitä. Monet kuvat ovat haalistuneet ajan kuluessa lähes tunnistamattomiksi; toiset näkyvät vain juuri oikeissa sääolosuhteissa. Moni maalauskallio on silti hätkähdyttävä maamerkki. Se kiinnittää kulkijan huomion, ja punamullalla värjätyt kuvat heräävät eloon sammalen, jään ja kallion omien värien keskeltä.

Kansainvälisesti arvostettu kalliomaalausten asiantuntija Pekka Kivikäs antaa kirjassaan uusinta tietoa ja tulkintoja suomalaisista kalliokuvista, maalausten synnystä ja levinneisyydestä. Suomen kalliomaalausten merkit esittelee vaikuttavimmat kalliomaalausseinämämme ja niiden merkistön. Kivikäs sai Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 1996.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)