Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Alati matkalla - Matkakertomuksia, päiväkirjoja, runojaKirjan nimi: Alati matkalla - Matkakertomuksia, päiväkirjoja, runoja
Tekijä: Bashoo
Kustantaja: Basam Books
Sivumäärä: 454
Sarja: Japanilainen ja kiinalainen kirjallisuus
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Kai Nieminen
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2012
ISBN: 9789522600301
Hinta: 25.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Ken viettää elämänsä keinuvalla laivalla tai kulkee vanhuutta vastaan suitset käsissään, alati matkalla, on matkalla kotona.

Alati matkalla on kattava läpileikkaus Japanin tunnetuimman ja rakastetuimman haikurunoilijan Bashoon (Matsuo Bashoo, 1644-1694) tuotannosta. Kirja sisältää korjatun ja uudistetun laitoksen vuonna 1981 ilmestyneestä matkakertomusten suomennoksesta Kapea tie pohjoiseen ja kaksi uudistettua runopäiväkirjasuomennosta, jotka ilmestyivät 1984 proosarunovalikoimassa Harhojen maja. Molemmat kirjat ovat jo kauan olleet loppuunmyytyjä. Lisäksi Kai Nieminen on valinnut ja suomentanut tätä valikoimaa varten pitkälti toistasataa ennen suomentamatonta haikurunoa sekä kaksi 36-säkeistöistä ketjurunoa - Bashoon koulukunnan ketjurunoja julkaistaan tässä ensi kertaa suomeksi. Kaikki suomennokset on varustettu runojen syntyhistoriaa ja kulttuurikontekstia valaisevin selityksin. Kirjan päättää Niemisen Bashoon elämänkaarta kartoittava essee.


Kai Nieminen on nelikymmenvuotisen uransa aikana julkaissut kuusitoista runokokoelmaa ja suomentanut japanilaista kirjallisuutta: klassista ja modernia, runoa ja proosaa, näytelmiä ja esseitä. Hänet on palkittu viidesti valtionpalkinnolla. Eino Leinon palkinnon hän sai 1999 ja kääntäjien Mikael Agricola -palkinnon 2003. Vuonna 2010 Niemiseltä julkaistiin runokokoelma Alan oppia (Tammi). Basam Books on julkaissut nämä hänen runosuomennoksensa:


Ryookan: Suuri hupsu (2000)
Santooka: Vastapäätä kapakka (2002)
Ema Saikoo: Tunteeni eivät ole tuhkaa (2009)
Ikkyuu: Riehaantunut pilvi ja Luurankouni (2010)
Wumen Huik’ai: Wumenkuan – Aukottoman portin puomi (2011)Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!