Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Uuden laulun KalevalaKirjan nimi: Uuden laulun Kalevala
Tekijä: Huunonen Seppo
Kustantaja: Kalevalaisen kultuurin liitto
Sivumäärä: 464
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2004
ISBN: 952-99371-0-5
Hinta: 25.00 €
Koko (leveys * korkeus mm): 170 x 245 mm
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
UUDEN LAULUN KALEVALA on ikiaikaisen
kalevalaisen viisauden synnyttämä,nykyaikaisen
hengentieteen kautta muodon ja syvimmän sisältönsä saanut mytologia-eepos.

MYTHOLOGIA FENNICA EPOS on 2000-luvun avaus uuteen myyttien aikaan – runolaulun uuteen sykliin. Se on sukellus kalevalaisen viisauden syvyyksiin,ihmisen ja maan mysteereihin, joiden kautta voimme oppia paljon ihmisyydestä ja itsestämme.

UUDEN LAULUN KALEVALA on syntynyt vastaavalla tavalla,kuin miten Elias Lönnrot lauloi omat Kalevalansa. Kun Lönnrot ilmoitti itsensä runolaulajaksi kansanlaulajien rinnalle, niin siitä seurasi, että hänen itsensä laulamaa materiaalia oli ja on lupa käsitellä samalla tavalla kuin hän menetteli kerättyjen, aiemmin suullisesti esitettyjen runojen suhteen, siis muokata ja kehittää sisältöä ja kieltä oman ”tietäjyytensä” mukaisesti.

Elias Lönnrot oli ensimmäinen kalevalaisen
runouden eeposlaulaja. Hänen tiedetään odottaneen kirjallisen eeposlaulun jatkumista avatulla ”uudella uralla”, kuten hän Kansalliseepoksen lopussa sanoo. Uuden laulun Kalevalan
syntymisen ja julkaisemisen voidaan katsoa osaltaan täyttävän tuon Lönnrotin toiveen.

UUDEN LAULUN KALEVALA sisältää kaiken oleellisen kansanlaulajilta kerätyn ja Lönnrotin laulaman mytologia-runouden sekä huomattavan määrän aiemmin manifestoitumatonta mytologiaamme, josta osa jatkaa tiedollisesti siitä mihin kansalliseepoksemme lopettaa.

Uuden laulun Kalevala – Mythologia Fennica Epoksen laatija on monialataiteilija SeppoHuunonen. Hänen useita vuosikymmeniä jatkunut kalevalaisen myyttien tutkimustyönsä ja Kalevalan pohjalta tapahtunut taiteellinen työskentely ja opetustyö ovat luoneet perustan sille mytologian ja runolauluperinteen suvereenille hallinnalle, jonka pohjalta mytologiaeepoksen laatiminen tuli mahdolliseksi.

SEPPO HUUNONEN: Olen todennut,että kalevalaisen laulun vuodatus tapahtuu syklisesti 70 –100 vuoden välein. Laulu ei välttämättä muodostu sellaiseksi kuin,josta Uuden laulun Kalevalan kaltainen eepos syntyy, vaan tuloksena voi olla vaikkapa sellaista kulttuurikarelianistien syvällistä taiteellista ilmaisua kaikessa moninaisuudessaan,jota Leino, Sibelius ja Gallen-Kallela aikanaan edustivat. Laulu ei ole loppunut, vaan uusi laulun aika on alkanut uuden vuosituhannen alussa. Nyt on saavutettu uusi taso. Mytologian uusi eeposilmennys on enemmän maailmanselitystietoa,joka pyrkii lisäämään ymmärrystä siitä, mikä on ihminen ja mitä on olla ihminen sekä miksi ihmisen tulisi tulla ihmiskunnan ja Maan yhteisessä vuorovaikutteisessa kehityksessä.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!