Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: AntigoneKirjan nimi: Antigone
Tekijä: Sofokles
Kustantaja: Like
Sivumäärä: 111
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Simonsuuri Kirsi
Ilmestymisvuosi: 2011
Hinta: 12.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Uusi suomennos pelottavan ajankohtaisesta ­tragediaklassikosta

Sota on murskannut Theeban kaupungin ja kansa elää uutta aikaa kuningas Kreonin mahtikäskyn alla. Rohkea Antigone tahtoo haudata taisteluissa kuolleen veljensä. Kuolemanrangaistuksen uhalla hän seuraa omantuntonsa ääntä, vaikka sekä sisar että rakastettu yrittävät saada hänet perääntymään. Kreon määrää nuoren naisen haudattavaksi elävältä. Jumalatkin jättävät hänet yksin. Kosto ja suvun kirous koituvat Antigonen, Oidipuksen uskollisen tyttären, kohtaloksi.

Sofokles kirjoitti Antigonen 2400 vuotta sitten, kansalliskiihkon riivaamana aikana. Nyt hänen klassikkodraamansa on ajankohtaisempi kuin koskaan. Sen suoruus käsitellä moraalisia kysymyksiä osuu pelottavan lähelle.

Like on julkaissut aiemmin Sofokleen näytelmän Oidipus Kolonoksessa Esa Kirkkopellon suomennoksena. Antigone jatkaa siinä käsitellyn myytin aihepiiriä.

Kirjailija, runoilija, kääntäjä ja kirjallisuudentutkija Kirsti Simonsuuri tunnetaan erityisesti antiikin tuntijana. Keväällä 2011 Kirsti Simonsuuren puhutteleva uusi suomennos Antigonesta nähdään myös näyttämöllä. Kassandra-teatterin esityksen ohjaa Ritva Siikala, ja keskeisissä rooleissa näyttelevät muun muassa Eija Ahvo ja Kalle Holmberg.”Paha näkyy hyvän kaltaisena sille, jonka mieltä jumala on johtamassa tuhoon.”

– kuoro Antigonessa.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)