Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: VäinämöinenKirjan nimi: Väinämöinen
Alaotsikko: Suomalaisten runojen keskushahmo
Tekijä: Haavio Martti
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 332
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 1950
Hinta: 80.00 €
Sidosasu: Sidottu
Kunto: kansipaperit

Sisällön kuvaus:
Professori Martti Haavio on uudessa teoksessaan käsitellyt kalkki ne kertomarunot, joissa Väinämöinen on päähenkilönä. Hän on niinikään luonut katsauksen muuhun kansanperinteeseen, mihin Väinämöinen on sijoitettu, enemmän tai vähemmän näkyvänä. Hän on verrannut suomalaista ainesta myös muiden kansojen tarinoihin ja uskomuksiin. Näköjään vähäpätöisetkin yksityiskohdat ovat saaneet merkitystä ja kasvaneet Väinämöisen, "Muinais-Suomen kansallisuroon", uudeksi
kokonaiskuvaksi.

Väinämöisen arvoitusta on pohdittu jo Mikael Agricolan päivistä alkaen. Kuka on nähnyt hänessä jumalan, kuka ihmisen, kuka veden henkilöitymän, kuka viikinkisankarin. Tekijä on hylännyt tähänastiset selittelyt ja päätynyt omaan aivan uuteen käsitykseen, joka kaikesta yllättävyydessään on yksinkertainen ja kuin luonnostaan lankeava. Niille, jotka tuntevat entuudestaan vain Lönnrotin Kalwalassa hahmottaman Väinämöis-kuvan, suoritettu uudelleenarviointi kenties merkitsee yllätystä. Ennakkoluulottomalle lukilalle teos avaa uusia, perin mielenkiintoisia näkymiä esi-isiämme, arktisten erämiesten varhaiskulttuuriin. Näiden näkymien yksityiskohdista voidaan olla eri mieltä, mutta niiden perustana olevaa uutta kysymyksenasettelua ei voida kiertää.

"Väinämöinen" on merkkiteos - kiehtova löytö maallikolle, kauan askarruttava tapaus jokaiselle kansamme muinaisuuden tutkijalle.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)