|
|
|
|
|
Tulossa olevat kirjat: Kasvisruokaa kaikille
Kirjan nimi: Kasvisruokaa kaikille Tekijä: Sjöström Elin Sivumäärä: 166 Kieli: Suomi Ilmestymisvuosi: 2011 Sidosasu: Nidottu
Sisällön kuvaus: Viime vuosina on yhä yleisemmin kuulunut toivomuksia, että kansamme ruokajärjestys muuttuisi sellaiseksi, että se enemmän perustuisi kasvisruokiin. Väitetään nim. että olemme ruvenneet käyttämään liian paljon liha- ja kalaruokia, ja että tämä yksipuolinen ruoka olisi terveydellemme vahingollinen. 1913Kasvissyönnin yleistymistä pidetään usein nykyajan ilmiönä, mutta tosiasiassa Suomessa ensimmäinen kasvissyönnin buumi ajoittuu jo 1900-luvun alkuun. Ajan henkiset liikkeet korostivat kasvissyönnin eettisyyttä ja lääketieteelliset tutkimukset sen terveellisyyttä. Suomen ensimmäinen vegetaristiyhdistys ja -lehti perustettiin. Myös ensimmäinen maailmansodan aiheuttama pula-aika lisäsi kasvissyönnin suosiota.1910-luvulla julkaistiin myös ensimmäiset suomalaiset kasviskeittokirjat, joista ehkä merkittävin on Elin Sjöströmin Kasvisruokaa kaikille. Kirja ilmestyi ensin vuonna 1913 ja laajennettuna painoksena vuonna 1919, johon myös näköispainos perustuu.Poimintoja kirjan ohjeista:• Lanttupyörykät• “Sienikyljyksi䔕 Riisi-rabarberipuuro• Hapan piparjuurikastike• Hämäläinen kuorerieska• Hapankaalin valmistaminen• Kasviksien kuivattaminen
| |
|
|
|
|
|