Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Vanhojen suomalaisten tietoperäisistä ja käytännöllisistä taikauskostaKirjan nimi: Vanhojen suomalaisten tietoperäisistä ja käytännöllisistä taikauskosta
Alkuperäinen nimi: De superstitione veterum Fennorum theoretica et practica
Alaotsikko: Tutkimuksia jotka Hen. Gabr. Porthanin esimiehyydellä julkisesti tarkastavaksi esittää Kristian Eeri
Tekijä: Porthan, Henrik Gabriel ; Lencqvist, Christianus Erici ; Rosenbom, Fridericus Johannes
Kustantaja: Salakirjat
Sivumäärä: 133
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2011
ISBN: 978-952-5774-25
Hinta: 10.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Kristian Eerikinpoika Lencqvist julkaisi vuonna 1782 väitöskirjan De superstitione veterum Fennorum theoretica et practica (Vanhojen suomalaisten tietoperäisestä ja käytännöllisestä taikauskosta.Tutkimuksia jotka Hen. Gabr. Porthanin esimiehyydellä julkisesti tarkastavaksi esittää Kristian Eerikinpoika Lencqvist). Väitöskirja perustui hänen isänsä Erik Lencqvistin tutkimuksiin.

Henrik Gabriel Porthan
“Että lähteitä muinoin on taikauskoisesti kunnioitettu, todistavat lukemattomat neulat ja senlaatuiset antimet, joita vielä meidän aikoina monin paikoin saattaa nähdä niihin viskattuina. Ja että niissä esivanhempiemme käsityksen mukaan asui joitakin luonnottaria, sen näyttää osoittavan seuraava sellaisen luonnottaren puoleen suunnattu rukous.”

Vuonna 1782 ilmestynyt väitöskirja Vanhojen suomalaisten tietoperäisestä ja käytännöllisestä taikauskosta on vanhin laajamittainen suomalaisen muinaisuskon ja mytologian tutkimus. Teos on jaettu kahteen osaan, joista ensimmäinen käsittelee kansanuskon jumalten ja luonnonhenkien olemusta, ja toinen niitä palvonta-, taika- ja ennustamismenetelmiä, joita 1700-luvun lopulla tavattiin kansan keskuudessa.

Kirja sisältää myös tutkimuksen Suomalaisten luullusta loitsutaidosta vuodelta 1789


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)