Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Suomalaisia haltijoita ja taruolentojaKirjan nimi: Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja
Alaotsikko: Iku-Tursosta Rölli-peikkoon ja Lordiin
Tekijä: Koski Mervi
Kustantaja: Karisto
Sivumäärä: 180
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2007
ISBN: 1-85958-078-5
Hinta: 13.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Pirteä ja ajanhenkinen, lähinnä nuorille lukijoille suunnattu sukellus suomalaiseen kansantarustoon poimii esiin niin veden väkeä ja ilmojen haltijoita kuin kotitonttuja ja kummituksiakin. Ahti, Vellamo, Hiisi, Ukko, Tapio, Mielikki, Pellonpekko, ilmattaret, koirankuonolaiset, kalman väki, trullit… Monista lasten- ja nuortenkirjoista tuttu Mervi Koski esittelee värikkään joukon taruolentoja tapoineen, ominaisluonteineen ja vaikutusalueineen. Moniin hahmoihin liittyy mielenkiintoisia pieniä tarinoita ja sanontoja, jotka elävät tuoreina tänäkin päivänä. Joihinkin liittyy myös muita kytköksiä nykypäivään, ovatpa jotkut saaneet ihan uuden modernin ilmenemismuodonkin, esimerkkinä vaikkapa hirviöyhtye Lordi. Tällaisia hauskoja pieniä anekdootteja pilkahtelee erillisinä tietoiskuina tekstin lomassa.

Sakari Tiikkajan kuvitus irrottelee yltäkylläisestä aineistosta letkeitä kuvakulmia. Teos on ihastuttava lahjakirja folkloristiikasta kiinnostuneelle aikuislukijallekin.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)