Käyttäjätunnus:

Salasana:




 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat




» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 





























Uudet kirjat: Vaara vaanii kattilassa



Kirjan nimi: Vaara vaanii kattilassa
Alaotsikko: Miksi pelkäämme aitoa ruokaa
Tekijä: Nilsson Mats-Eric, Ennart Henrik
Kustantaja: Atar Kustannus
Sivumäärä: 288
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Riikka Toivanen
Ilmestymisvuosi: 2011
ISBN: 978-952-67577-0
Hinta: 27.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Kotona leivottua pullaa pidetään vaarallisempana kuin tehdastekoista. Monissa esikouluissa kielletään lapsia nykyisin osallistumasta keittiötöihin, ja toisinaan heitä kielletään jopa itse levittämästä voita leivän päälle. Nakkikioskin pitäjän on paljon helpompi saada lupa jauheperunasoseelle kuin oikean perunasoseen myymiseen.

Tuoretavaroiden käsittelyä pidetään nykyisin hyvin riskipitoisena – kun taas teollisesti hyvin raskaasti käsitellyt ja mauttomat elintarvikkeet ristiriitaista kyllä täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset.

Miten näin on päässyt käymään?

Vaara vaanii kattilassa osoittaa, miten lait ja säädökset suosivat ravitsemuksellisesti vähäarvoista teollisuusruokaa perinteisesti valmistetun ruoan kustannuksella. Silti juuri valtavissa ruokatehtaissa vaarallisilla bakteereilla ja viruksilla on parhaat mahdollisuudet syntyä ja levitä.

Sairaalabakteeri, sikainfluenssa ja uudet aggressiiviset suolistobakteerit ovat vain osa niistä terveyteen kohdistuvista vaaroista, jotka voidaan jäljittää EU:n tuella ympäri Itämerta perustettaville ympäristöä tuhoaville teollisuusmaatiloille, joissa on kymmeniätuhansia eläimiä. Valtavat laitokset, joissa kasvatetaan kanoja, lehmiä ja sikoja, tuottavat halpoja raaka-aineita elintarviketeollisuuden vakioiduille ruokalistoille, joita tarjotaan niin kouluissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa kuin tavallisissa lounasravintoloissakin.

Tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin synkkä. Vielä ei ole liian myöhäistä palata käyttämään oikeita raaka-aineita, kokea puhtaita makuja – ja saada aitoa ruokakokemusta!

Mats-Eric Nilsson, joka ravisti ruotsalaisia elintarvikkeiden kuluttajia menestysteoksellaan Petos lautasella, vie nyt toimittaja Henrik Ennartin kanssa ruokakeskustelua pitkän askeleen eteenpäin.



Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!