Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Julkisuuden rakennemuutosKirjan nimi: Julkisuuden rakennemuutos
Alkuperäinen nimi: Strukturwandel der Öffentlichkeit
Alaotsikko: Tutkimus yhdestä kansalaisyhteiskunnan kategoriasta
Tekijä: Habermas Jürgen
Kustantaja: Vastapaino
Sivumäärä: 443
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p
Ilmestymisvuosi: 2004
ISBN: 951-768-148-8
Hinta: 25.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Mitä julkisuus on? Onko se tila, jossa niin poliitikot, julkkikset kuin tavalliset kansalaisetkin voivat tavoitella omaa etuaan? Vai onko se jotain muuta? Mitä se on ollut, miten se on kehittynyt? Nämä kysymykset ovat monipuolisen historiallis-sosiologisen tutkimuksen kohteena Jürgen Habermasin varhaistuotannon pääteoksessa, alun perin vuonna 1962 ilmestyneessä Julkisuuden rakennemuutoksessa. Kirjan haastava teesi on, että 1600- ja 1700-luvuilla kansalaiskeskustelun foorumiksi syntynyt moderni julkisuus oli jo 1900-luvun puoliväliin tultaessa rappeutunut showlavaksi, jolle poliitikot ja muut julkkikset astuivat kalastelemaan suuren yleisön suosiota. Teesi ja sen kehittely ovat nyt ehkä jopa ajankohtaisempia kuin teoksen syntyaikana. Ajankohtaisuutta lisää, että teoksen vuonna 1990 ilmestyneen uuden painoksen laajassa esipuheessa Habermas kehittelee teoksen ideoita erityisesti suhteessa demokratiasta käytyyn nykykeskusteluun. Samalla hän kommentoi teoksesta esitettyä kritiikkiä.

Jürgen Habermasille on myönnetty Norjassa jaettava Holberg-palkinto. Palkinto luovutetaan humanistisen, yhteiskunta- tai oikeustieteen alalla ansioituneille tutkijoille ja on suuruudeltaan 575 000 €.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)