Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Uskonto ja ihmismieliKirjan nimi: Uskonto ja ihmismieli
Alaotsikko: Johdatus kognitiiviseen uskontotieteeseen
Tekijä: Ketola Kimmo, Pyysiäinen Ilkka, Sjöblom Tom (toim.)
Kustantaja: Gaudeamus
Sivumäärä: 357
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2008
ISBN: 978-952-495-007
Hinta: 20.00 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Miksi ihmiset ovat ympäri maailman ja kautta aikojen uskoneet yliluonnollisten voimien olemassaoloon? Miksi tällainen usko näyttää lisäävän ihmisten yhteenkuuluvuuden tunnetta? Miksi tiettyjä kertomuksia välitetään perinteenä sukupolvelta toiselle, ja miksi ihmiselämän tärkeissä taitekohdissa kokoonnutaan usein tuttujen samanlaisina toistuvien rituaalien ääreen?

Uskonto ja ihmismieli on ensimmäinen suomenkielinen johdatus kognitiiviseen uskonnontutkimukseen. Se pyrkii selittämään kulttuuriset rajat ylittävää uskonnollista ajattelua, käyttäytymistä ja kokemusta kognitiivisen psykologian, neurotieteen ja evoluutioteorian näkökulmista. Kognitiivisessa uskontotieteessä uskonnon ajatellaan nousevan ihmismielen rakenteesta, ja sitä tarkastellaan kulttuurin luonnollisena osana. Riippumatta siitä, onko olemassa jumalia, jotka ilmoittavat itsensä ihmisille, on voitava selittää, miksi uskonnollinen ilmoitus puhuttelee ja miksi uskonnollinen sanoma leviää eri kulttuureissa.

Uskonto ja ihmismieli koostuu laajasta johdannosta ja tapaustutkimuksista, joissa esimerkiksi rocktähtien palvontaa ja ihmisten paratiisiuskomuksia analysoidaan kognitiivisen uskontotieteen näkökulmasta. Teos on tarkoitettu oppikirjaksi uskontotieteeseen ja muuhun kulttuurintutkimukseen. Samalla se on kiinnostava katsaus uskontojen tutkimukseen jokaiselle näitä asioita pohtivalle.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)