Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Grettir Väkevän saagaKirjan nimi: Grettir Väkevän saaga
Tekijä: Tuuri Antti (suom)
Kustantaja: Otava
Sivumäärä: 351
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2011
Hinta: 27.60 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
"Grettir Väkevän saaga" on kirjoitettu muistiin noin vuonna 1325, viimeisenä suurista saagoista nelisenkymmentä vuotta Poltetun Njállin saagan jälkeen. Sen kirjoittajaa ei tiedetä. Saagan tapahtumat ulottuvat 800-luvun loppupuolelta vuosituhannen vaihteen yli; ne alkavat pakanuuden ajalta, ja lopussa syntejä mennään pyytämään anteeksi Rooman paavilta.

Grettirin esi-isä Önundr Puujalka pakenee Norjasta Islantiin, saa maata ja perustaa voimakkaan suvun. Grettir syntyy tähän sukuun monta sukupolvea myöhemmin. Hänestä kasvaa vahva ja väkivaltainen, äkkipikainen sankari, joka joutuu tappojen ja koston kierteeseen varhain, ajetaan maanpakoon ja tuomitaan lopulta lainsuojattomaksi.

Lainsuojattomana hän elää Islannissa yhdeksäntoista vuotta puolustaen henkeään monia vastaan ja koituen monien surmaksi, ihmisten ja jättiläisten, puolipeikkojen ja kummitusten. Hengiltä hänet saadaan vain noitakeinoin.

Myyttisyydessään ja realistisuudessaan "Grettir Väkevän saaga" on yhä elävää kertomataidetta, maailmankirjallisuuden huippuja.

"Grettir Väkevän saagan" on suomentanut islannin kielestä Antti Tuuri. Otava on aiemmin julkaissut Antti Tuurin suomentamina "Egillin", "Kalju-Grímrinpojan saagan" ja "Poltetun Njállin saagan". Jyrki Mäntylän suomennoksina ovat ilmestyneet "Lohilaaksolaisten saaga", "Veriveljien saaga" ja "Viinimaan saaga".Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)