Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Vanhat kirjat: Suomen kansallisbiografia 1-10 (+hakemisto)Kirjan nimi: Suomen kansallisbiografia 1-10 (+hakemisto)
Tekijä: Klinge Matti, Häikiö Martti, Tyynilä Markku (toim.)
Kustantaja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Sivumäärä: 0
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2008
ISBN: 9789517464413
Hinta: 500.00 €
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Suomen kansallisbiografia on ainutlaatuinen ja värikäs kokoelma Suomen historiaan vaikuttaneista henkilöistä. Ruotsin valtakunnan Pohjanlahden itäpuolisesta osasta syntyi Venäjään kuuluva Suomen suuriruhtinaskunta 1809 ja itsenäinen Suomen valtio 1917. Alueen asukkaista kehittyi tuhannessa vuodessa nykyinen suomalainen kansakunta. Kansallisbiografian 6000 artikkelissa kerrotaan kymmenientuhansien henkilöiden vaiheista ja heidän verkostoistaan kansakuntamme historian eri vaiheissa.

Suomen kansallisbiografia perustuu Suomen historiallisen seuran Kansallisbiografia-projektin (1993-2001) aikana tuotettuun aineistoon. Projekti on suurin kansallinen historiahanke kautta aikojen. Sen toimituskuntaa johti professori Matti Klinge. Kolmea aikakausikohtaista toimitusta johtivat dosentti Anneli Mäkelä-Alitalo (Ruotsin vallan aika), dosentti Markku Tyynilä (suuriruhtinaskunnan aika) ja dosentti Martti Häikiö (tasavallan aika). Toimituksiin kuului historian eri alojen, taidehistorian ja taiteen asiantuntijoita. Kirjoittajia on yli 700 historian, tieteen, taiteen ja kulttuurin sekä elinkeinoelämän aloilta. Teoksen tyylikkään ulkoasun on suunnitellut graafikko Heikki Kalliomaa.

Suomen kansallisbiografian artikkelit muodostavat kansakunnan rehellisen ryhmämuotokuvan valoineen ja varjoineen. Mukana ovat kaikki hallitsijamme ja heidän puolisonsa Emund Vanhasta Tarja Haloseen ja Pentti Arajärveen saakka. Kokoelmasta löytyvät merkittävät poliitikot, sotilaat, kirkonmiehet, maineikkaat tiedemiehet ja taiteilijat. Teoksessa esitellään suosituimmat näyttelijämme ja laulajamme ja rakkaimmat urheilusankarimme. Ahkerien talonpoikien ja neuvokkaiden piikojen, yritteliäiden kauppiaiden ja tehtailijoiden lisäksi joukossa on tunnettuja rikollisia ja viattomia uhreja. Monet historiamme naiset eri elämänaloilta esitellään nyt ensimmäisen kerran. Hakemisto-osan avulla löytyvät kohdehenkilöiden ohella kaikki teoksen artikkeleissa mainitut kaikkiaan n. 40 000 henkilöä.

Sana "kansallinen" on ymmärretty teoksessa laajasti. Esittelemisen arvoisilta historian ja kulttuurin vaikuttajilta ei ole edellytetty suomalaista syntyperää tai työuraa. Historiamme henkilöt kertovat elämästä maan eri osissa, mutta he vievät lukijan myös retkille eri puolille maailmaa, erityisesti Itämeren kaikille rannoille. Kansallisbiografian kautta Suomen historia laajenee osaksi yleiseurooppalaista kulttuurihistoriaa.

Suomen kansallisbiografia on paitsi erinomainen hakuteos myös kiinnostava ja antoisa lukemisto kaikille, jotka haluavat perehtyä maamme historiaan ja siihen vaikuttaneisiin ihmisiin.Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)