Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Markuksen evankeliumiKirjan nimi: Markuksen evankeliumi
Alaotsikko: Jaakko Hämeen-Anttilan johdanto avaa uusia näkökulmia Markuksen evankeliumiin
Tekijä: Hämeen-Anttila Jaakko
Kustantaja: Kirjapaja
Sivumäärä: 106
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2007
ISBN: 9789516075306
Hinta: 9.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Sidottu

Sisällön kuvaus:
Markuksen evankeliumia pidetään yleisesti evankeliumeista vanhimpana. Se on toiminut kahden muun synoptisen evankeliumin, Matteuksen ja Luukkaan lähdeteoksena. Tutkijat pitävät myös Markuksen teologiaa varhaisempana kuin jo pitemmälle kehiteltyä toisten evankeliumien teologiaa. Näin Markus tarjoaa aitiopaikan kristinuskon varhaisimpaan historiaan.
Jaakko Hämeen-Anttila tarkastelee johdannossaan Markuksen antamaa kuvaa Jeesuksesta. Millainen Jeesus nousee tekstissä esille nykylukijan kohdattavaksi? Entä miten uskontojen tutkija tämän kuvan näkee? Hämeen-Anttilan tausta islamin tutkijana tuo tekstiin tuoretta lisäväriä myös, kun hän kirjoittaa Markuksen Jeesus-kuvasta.

taskusana on sarja, jossa julkaistaan Raamatun kirjoja helposti lähestyttävinä erillispainoksina, kiinnostavilla johdannoilla varustettuna. Sarjassa on ilmestynyt Johanneksen evankeliumi: Johdanto Umayya Abu-Hanna (2007) sekä Ensimmäinen Mooseksen kirja: Johdanto Tuomas Nevanlinna (2007).

Tekijä
Jaakko Hämeen-Anttila (s. 1963) on Helsingin yliopiston arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori. Hän on julkaissut lukuisia muun muassa Koraania ja islamia käsitteleviä kirjoja. Hän on myös tuottelias kääntäjä, joka on suomentanut Koraanin lisäksi keskiaikaista arabialaista kirjallisuutta. Hänen viimeaikaisia teoksiaan ovat Mare Nostrum (Otava 2006) ja Jeesus, islamin profeetta (Kirjapaja 2006). Jaakko Hämeen-Anttila asuu Vantaalla.

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!