Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Nag Hammadin kätketty viisaus ja Juudaksen evankeliumi - pakettiKirjan nimi: Nag Hammadin kätketty viisaus ja Juudaksen evankeliumi - paketti
Alaotsikko: Gnostilaisia ja muita varhaiskristillisiä tekstejä
Tekijä: Dunderberg Ismo ja Marjanen Antti.
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 595
Kieli: Suomi  Suomi
Ilmestymisvuosi: 2005
ISBN: 951-0-30859-5
Hinta: 50.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Nag Hammadin kirjakääröt tulivat päivänvaloon vahingossa. Kaksi egyptiläistä maanviljelijäveljestä löysi vuonna 1945 ruukun, jossa oli 12 nahkakansiin sidottua koptinkielistä papyrusnidettä.

Nag Hammadin tekstit on kirjoitettu kristinuskon alkuvuosisatoina. Ne käsittelevät maailman ja ihmisen syntyä, kuvaavat ylösnousseen Jeesuksen ja hänen oppilaidensa keskusteluja tai sisältävät viisauslauselmia. Kokonaisuus on rikas kokoelma gnostilaisia ja varhaiskristillisiä uskomuksia.

Suomalainen työryhmä on suomentanut Nag Hammadin tekstejä sekä muita aihepiiriin läheisesti liittyviä varhaiskristillisiä tekstejä. Käännöksiin on liitetty asiantuntevat johdannot ja selitykset. Käännöskokoelma avaa uusia näkökulmia varhaiseen kristinuskoon niin tutkijoille kuin muillekin antiikin uskonnollisesta perinteestä kiinnostuneille.
Mukana olevat käsikirjoitukset: Johdanto: Nag Hammadin löytö ja gnostilaisuus. Seettiläiset kirjoitukset: Johanneksen salainen kirja. Hallitsijoiden olemus. Aadamin ilmestys. Valentinolainen kirjallisuus: Katkelmia Valentinokselta. Totuuden evankeliumi. Ptolemaioksen kirje Floralle. Tutkielma ylösnousemuksesta. Flippuksen evankeliumi. Muita gnostilaisia kirjoituksia: Ukkonen, täydellinen järki. Suuren voimamme tunteminen. Jeesus Kristuksen viisaus. Pietarin kirje Filippukselle. Pietarin ilmestys. Paavalin ilmestys. Tuomas kirjallisuus: Tuomaan evankeliumi. Tuomas Kilvoittelijan kirja. Tuomaan tekojen Helmihymni. Keskustelu Vapahtajan kanssa. Muita Nag Hammadi-tekstejä sekä Marian evankeliumi: Jaakobin salainen kirja. Pietarin ja kahdentoista apostolin teot. Arvovaltainen opetus. Kertomus sielusta. Marian evankeliumi. Hakemistot: Nag Hammadin kirjoitusten nimet ja lyhenteet. Raamatunkohdat.

___________

Juudaksen evankeliumi on 1900-luvun huomattavimpia tekstilöytöjä. Papyruskäsikirjoitus löydettiin Egyptistä 1970-luvun lopulla ja joitakin vuosia myöhemmin se salakuljetettiin Eurooppaan myytäväksi. Pyydetty hinta oli kuitenkin niin korkea, ettei ostajilla ollut varaa hankkia sitä. Käsikirjoitus katosi pitkiksi ajoiksi tutkijoiden saavuttamattomiin. Evankeliumin julkaiseminen huhtikuussa 2006 sai aikaan sensaation ja herätti monia kysymyksiä: Miten kukaan on voinut kirjoittaa Juudas Iskariotin nimissä evankeliumin? Oliko Juudas sittenkään kavaltaja? Minkälaisen kuvan Jeesuksesta Juudaksen evankeliumi tarjoaa?

Gnostilaisen evankeliumin käsitys Juudaksesta poikkeaa huomattavasti Uudessa testamentissa kuvatusta ahneesta petturista, joka kavalsi Jeesuksen 30 hopearahasta. Tekstin mukaan Juudas oli ainoa, joka käsitti, kuka Jeesus todella oli. Niinpä Jeesus kertoi hänelle asioita, joita muut oppilaat eivät saaneet edes kuulla. Nämä uudet näkökohdat Jeesuksen ja Juudaksen suhteesta ovat yksi lisätodistus varhaiskristillisen ajattelun moninaisuudesta.

Akatemiatutkija Antti Marjasen ja professori (mvs.) Ismo Dunderbergin tutkimus Juudaksen evankeliumista on merkkitapaus. Teos sisältää Juudaksen evankeliumin koptinkielisen tekstin suomennoksen, siihen liittyviä selityksiä sekä runsaasti tekstiä valaisevaa tietoa.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan painaaksesi varaa nappia lisätäksesi tämän kirjan ostojonoon! (Tutustu tilausehtoihin)