Käyttäjätunnus:

Salasana:




 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat




» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 





























Uudet kirjat: Kasvissyöjäksi



Kirjan nimi: Kasvissyöjäksi
Alaotsikko: Miksi ja miten
Tekijä: Gould Merkka, Voutilainen Eeva
Kustantaja: Art House
Sivumäärä: 287
Kieli: Suomi  Suomi
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2009
ISBN: 9789518844504
Hinta: 29.50 €
Sidosasu: Nidottu

Sisällön kuvaus:
Kasvissyönnin suosio kasvaa Suomessa ja maailmalla koko ajan voimakkaasti. Yhä enemmän on saatu tieteellistä näyttöä siitä, että suurin osa ihmisen päivittäisestä energiasta tulisi saada kasvikunnan tuotteista. Kasvissyöjät ovat usein muita hoikempia; heillä esiintyy myös monia elintapasairauksia, kuten tyypin 2 diabetesta sekä sydän- ja verisuonisairauksia sekaruoan syöjiä vähemmän. Kasvissyönnin kasvavasta suosiosta ja terveydellisistä vaikutuksista huolimatta toistaiseksi ei ole ollut saatavilla hyvää suomenkielistä tietoteosta kasvissyönnistä. Tämä kirja käsittelee kasvissyöntiä laajasti ja monesta näkökulmasta.

Kirja jakaantuu kahteen osaan. Ravitsemustieteellinen osa antaa eväät täysipainoisen kasvisruokavalion muodostamiseen eri elämänvaiheissa ja kertoo mitä erityisesti on otettava huomioon niin tarpeellisten ravintoaineiden kuin sopivan energiansaanninkin kannalta. Kasvissyöjät rajoittavat eläinkunnan tuotteiden käyttöä. Mitä useampia ruokaryhmiä ja -aineita on jätetty pois, sitä tarkemmin on syytä perehtyä elintarvikkeiden koostumukseen ja ravinnonsaannin riittävyyteen.

Toisessa osassa kartoitetaan erilaisia henkilökohtaisia ja toisaalta kasvissyöntikulttuuriin perustuvia syitä, joiden perusteella ihmiset ovat päätyneet valitsemaan elämässään kasvisruokavalion: valinnat nojaavat mm. ruoan ympäristövaikutuksien arviointiin ja eettisiin perusteisiin. Kirjassa kerrotaan myös suomalaisten kasvissyöjien käytännön kokemuksista, jotka liittyvät heidän ruokavaliovalintaansa.

Kirjaa varten on haastateltu kymmeniä eri syistä kasvisruokavalion valinneita suomalaisia. Kirja on suunnattu erityisesti kasvissyönnistä kiinnostuneiden kasvavalle joukolle. Myös ruokatottumustensa vaikutuksista ympäristöön, muihin ihmisiin ja eläimiin kiinnostuneet löytävät kirjasta vastauksia kysymyksiinsä. Näiden lisäksi kirjasta löytyy tärkeää tietoa esimerkiksi kasvissyöntiä aloittelevien tai sitä harkitsevien nuorten vanhemmille sekä näiden nuorten tai kasvissyöjäperheiden kanssa työskenteleville ammatti-ihmisille.


Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!