Käyttäjätunnus:

Salasana:
 » Et ole kirjautunut sisään! »Kirjahaku  »Tapahtumat
» Pääsivulle
» Yritystiedot
» Tulevia uutuuksia
» Tarjouskirjoja
» Vanhat Kirjat
» Uudet kirjat
» Uutuuskirjoja
» Muut tuotteet
» Tilausehdot
» Palaute
» Linkkejä
» Rekisteröidy
» Unohtuiko tunnus?
 

Uudet kirjat: Talouden taitoKirjan nimi: Talouden taito
Tekijä: Ksenofon
Kustantaja: Gaudeamus
Sivumäärä: 204
Kieli: Suomi  Suomi
Kääntäjä: Tervahauta Ulla
Painos: 1.p.
Ilmestymisvuosi: 2009
ISBN: 9789524951203
Hinta: 15.00 €  TARJOUS
Sidosasu: Nidottu
Huomautuksia: Normaalihinta 27,-

Sisällön kuvaus:
Talouden hoito on kirjoitus omaisuuden, etenkin kodin ja yksityisomaisuuden taitavasta hoitamisesta. Teoksen kattava teema on asioiden järkevä hallitseminen. Se on rakennettu dialogimuotoon: Ksenofon kuvaa Sokrateen pohdintoja taloudenhoidosta muutamien ateenalaisten kanssa. Keskusteluissa toistuvat tärkeät taloudenhoitoon ja omaisuuteen liittyvät teemat: omaisuuden määrittely, sen hoito ja kasvattaminen, hyvä johtajuus, miehen ja vaimon erilaiset mutta toisiaan täydentävät tehtävät, pätevän työntekijän ominaisuudet, maanviljelyn ylivertaisuus elinkeinona sekä maatyön käytännöt. Esille tulevat muun muassa miehen ja vaimon välinen suhde sekä tilanhoitajan ja taloudenhoidosta vastaavan naispuolisen emännän ohjaaminen työhönsä. Teos sisältää suomentajan johdannon, jossa esitellään Ksenofonin elämää, tuotantoa sekä Talouden hoidon teemoja antiikin Kreikassa laajemminkin.

Ksenofon oli filosofi Sokrateen oppilas, joka eli noin 430-355 eKr. Hän oli tuottelias kirjailija ja historioitsija, jonka teokset ovat säilyneet ja säilyttäneet merkityksensä vuosituhansia.

SITAATTI: "Sain selville, että tappiota kärsivät ne, jotka tekevät työnsä huolimattomasti. Huomasin työhönsä päämäärätietoisesti antautuvien myös saavan asiansa valmiiksi nopeammin, helpommin ja suurempaa voittoa tehden."

Takaisin  Kirjaudu sisään verkkokauppaan lisätäksesi tuotteen ostoskoriin!